Kocsis Máté Zuglóba küldené a bevándorlókat

Illegális bevándorlók várakoznak a II. János Pál pápa téren
Vágólapra másolva!
A II. János Pál pápa téren őrjöngő menekültekről írt Kocsis Máté legújabb Facebook-bejegyzésében. 
Vágólapra másolva!

„A nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkretették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Ennyi emberi ürülék pedig még soha nem volt közterületen” – ezzel indokolta Facebook-oldalán a józsefvárosi polgármester, hogy miért utasította a köztereseket „határozottabb fellépésre”.

A nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkre tették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a...

Posted by dr. Kocsis Máté on 2015. augusztus 4.

Kocsis Máté azt is elismerte, hogy ő küldte a teret „foglaló” menekültekre a polgárőrséget és a rendőrséget is. „Meg fogjuk védeni a közvagyont, és

minden törvényes eszközzel garantálni fogjuk a józsefvárosiak biztonságát!”

– ígérte a Facebookon Kocsis Máté.

Jobb, ha odamennek

A polgármester szerint „a Keleti pályaudvar közelsége miatt sok bevándorló választja ezt a teret, pedig Zugló sincs messze, ráadásul ottani kollégám, Karácsony Gergely polgármester úr mindent megad nekik: szállást, kosztot, sőt a pártja még az amúgy veszteséges fővárosi tömegközlekedést is ingyenessé tenné számukra.

Majd a magyar adófizetők állják a bevándorlók helyett a számlát,

szerinte. Akkor talán jobb, ha odamennek hozzá” – írta Kocsis Máté.

Illegális bevándorlók a II. János Pál pápa téren Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Hétfőn durvultak el a dolgok

Információk szerint a téren augusztus 3-án durvultak el a dolgok a bevándorlók különböző csoportjai között. Belháború alakult ki az illegális határátlépők között, késelés is volt. A következő időszakban még nagyobb lesz a rendőri jelenlét a téren, és a közterület-felügyelők is gyakrabban lesznek ott. Úgy tudjuk, a játszótér felújításáról még tavasszal döntött a testület, így az elkerítésnek semmi köze sincs a menekültekhez.

Augusztus 3-án durvult el a helyzet a II. János Pál pápa téren Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Békés üldögélés

Szó nincs késelésről, őrjöngésről. Napközben száznál is több menekült lehet a téren, de nem bántanak senkit, a fák árnyékában üldögélnek - mesélte a környéken lakó Andrea.

A drogosok parábbak

Nyilatkozónk is elismeri, hogy a migránsok túl sokan vannak: szemetelnek, jobb híján a tér csapjainál mosnak és a játszókér kerítésén teregetnek - éjszakánként pedig gyerekek sírásától hangos a környék. De nem félelmetesek. Amikor a dílerek portyáznak az utcákon, vagy

a drogosok az orrod előtt, a téren lövik be magukat - na, az para,

jegyzi meg Andrea.

Szerinte a hiba volt a józsefvárosi Kék Pont bezárása:

korábban a kábszeresek csak oda jártak, de most újra ellepték az utcákat.

Szállóra is mehetnek

Úgy tudjuk, a menekülteket több helyi hajléktalanszálló szívesen fogadja, olvasónk csapatostól bevonuló migránsokat is látottt – hely azonban ott sem jut mindenkinek.