Így is, úgy is felújítják a János-kórházat

Vágólapra másolva!
Varga Mihály is támogatja, hogy a budapesti Szent János Kórház helyén épüljön meg az új fővárosi központi kórház. A nemzetgazdasági miniszter ugyanakkor megígérte: akármi is legyen a döntés, a János-kórházat mindenképpen felújítják. 
Vágólapra másolva!

Akár a Szent János Kórház helyén épül meg az új budai szuperkórház, akár nem, az intézmény felújítására mindenképpen szükség van - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály délelőtt aláírta a civilek aláírásgyűjtő ívét is, ebben azt kezdeményezik, hogy az intézmény területén vagy annak közvetlen közelében épüljön fel a kormány által tervezett új fővárosi központi kórház.

Varga Mihály is aláírta a kezdeményezést Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Egymilliárd az új kórházra

Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy

a kormány a jövő évi költségvetésben egymilliárd forintot biztosít az új budapesti kórház előkészítésére,

azonban az új intézménytől függetlenül szükség van arra, hogy a János-kórház felújítása minél hamarabb megkezdődjön. Konkrét céldátumot nem jelölt meg a beruházás megkezdésére.

Olyan átfogó felújításra van szükség, amely a pavilonok megtartása mellett a sürgősségi és diagnosztikai központot, intenzív őrzőket foglalja majd magában - mondta.

Mindenképpen felújítják a rossz állapotban lévő kórházat Forrás: MTI/Simó Endre

Versenyeznek a kerületek

A civilek által kezdeményezett aláírásgyűjtés májusban indult. Első két aláírója Láng Zsolt, a II. kerület és Pokorni Zoltán, a XII. kerület Fidesz-KDNP-s polgármestere volt. Az aláírók között volt Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is.

Az új budapesti szuperkórház építéséről szóló javaslatot Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője jelentette be még február 5-én, azóta több kerületi vezető - köztük Bús Balázs óbudai és Wintermantel Zsolt Fidesz-KDNP-s újpesti polgármester - is jelezte, azt szeretné elérni, hogy a több tízmilliárd forintos beruházás a kerületében épüljön fel, vagy azt, hogy az ottani intézményeket fejlesszék.