Rendőrségi ügy lehet Toroczkai fegyvermutogatásából

Toroczkai László, időközi választások, Ásotthalma
Vágólapra másolva!
Közösségi elleni uszítás gyanúja miatt tett bejelentést egy állampolgár az ügyészséghez, amiért az illegális bevándorlók elleni fal építését régóta szorgalmazó, határmenti Ásotthalom polgármestere egy puskát reklámozott, mint a kerítés mentén alkalmazható "objektumvédelmi eszközt".
Vágólapra másolva!

Rendőrségi ügy lehet Ásotthalom jobbikos polgármesterének fegyvermutogatós Facebook-bejegyzéséből, ha az ügyészség elrendel nyomozást az ügyben tett állampolgári bejelentés miatt.

Uszítás lehet a gyanú

A vádhatósághoz közösség elleni uszítás miatt tett bejelentést a be- és feljelentéseiről közismertté vált Tényi István. A lapunkhoz is eljutott bejelentésben Tényi közösség elleni uszítás gyanújának kivizsgálását kérte a Csongrád megyei főügyészségtől.

Toroczkai László, Ásotthalom jobbikos polgármestere Fotó: Origo

A bejelentő arra hivatkozott, hogy a sajtóban is megjelent - azóta a Facebook által eltávolított - Toroczkai-bejegyzésben Ásotthalom jobbikos polgármestere közzétett egy gumilövedékes fegyverekről szóló bemutató videót, hozzá pedig az illegális bevándorlókra vonatkozó szöveget írt.

Nők és gyerekek ellen ne

"Most, hogy végre elkezdődött itt Ásotthalomnál (is) a fizikai határzár építése,

Kiváló objektumvédelmi eszköz, természetesen nem nők és gyermekek ellen, de csoportokban érkező katonakorú férfiak esetében kiválóan alkalmazható" - írta Toroczkai.

Tényi bejelentésében emlékeztetett egy 1992-es alkotmánybírósági határozatra, miszerint

a véleménynyilvánítás szabadsága korlátozható abban az esetben, ha a vélemény lázító hatású,

és alkalmas arra, hogy oly mérvű szenvedélyt, gyűlöletet keltsen, mely bármikor átcsaphat támadó jellegű, erőszakos magatartásba.

"Le mégsem lőhetem!"

A polgármestert az Origo egyelőre hiába kereste a bejelentés miatt, de korábban már a Facebookon reagált a bejegyzését kritizálókra. Azt írta, "rettenetesen szenvednek attól a magyarellenes erők, hogy nem tudják észrevétlenül elárasztatni Európát és azon belül az első vonalban álló Magyarországot a migránsok millióival.

Épül a kerítés Mórahalom külterületén Fotó: Szabó Gábor - Origo

Legújabb, péntek délutáni bejegyzésében pedig ismét menekültügyi témát érintett Toroczkai. Beszámolt róla, hogy hiába tetetett ki mobil vécéket és konténereket, a migránsok ezeket nem használják. Amikor pedig kifogásolta ezt a rendőröknél, azt a választ kapta egy rendőrtől, hogy nem tud mit tenni, "le mégsem lőhetem!".

Kértem a készenléti rendőröket, hogy ha már hozattam konténereket és mobil vécéket, akkor vegyék rá a migránsokat arra,...

Posted by Toroczkai László on 2015. július 31.

Bezzeg, ha egy magyar állampolgár szegi meg a szabályokat, mindig tudja a rendőr, hogy mit kell tennie - fűzte hozzá saját véleményét Toroczkai. Másik friss bejegyzésében megállapította:

Már megint két "pogány" közé kerültünk.

Egy másikban pedig arról írt, hogy egy terrorszervezet szóvivője a magyar-szerb határról üzent videón, tehát terorristák lehetnek az illegális bevándorlók között.