A gázóraleolvasók otthon maradnak

TIGÁZ Zrt, háztartási fogyasztásmérő gázóra Debrecenben
Vágólapra másolva!
Nem lesz rendkívüli gázóraleolvasás azoknál a gázfogyasztóknál, akiket átvesz a nemzeti közműszolgáltató. Ha viszont valakinek tartozása van, bonyodalmakra számíthat.
Vágólapra másolva!

Nem lesz dupla leolvasás a gázszolgáltatók ügyfeleinél, azaz sem a régi, sem az új közműcég nem tart rendkívüli szemlét - írja a Népszava. Akinek nincs tartozása, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltatóhoz tartozó Főgáznál ugyanúgy maga jelentheti be az óraállást, mint eddig. A lap információi szerint az állami szolgáltatóhoz kerülő 2,6 millió gázfogyasztót levélben kellett megnyugtatni, hogy nem kell a gázórások rohamától tartaniuk. Korábban az terjedt el, hogy a váltás miatt a régi és az új szolgáltató is ellenőrzi a mérőműszereket.

Bonyodalmakra azok számíthatnak, akiknek tartozásuk van.

A problémás háztartásoknak előbb a régi szolgáltatónál kell rendezniük a hátralékot, addig az új vállalat nem veszi át az érintetteket - írja a lap. A vitás kérdések tisztázására fél-egy év áll majd rendelkezésére a lakossági gázszolgáltatásból kivonuló GDF Suez, E.ON és Tigáz ügyfeleinek.

Az új közműszolgáltató arra is figyelmeztetett, hogy az átállás és az óraleolvasás körüli bizonytalanságok miatt a közeljövőben olyan csalók megjelenésére lehet számítani, akik magukat az ENKSZ vagy a Főgáz munkatársának kiadva akarnak bejutni a lakásokba.