L. Simon elpuskázta a barackügyet

L. Simon László A Budai Vár konferencia nemzeti hauszmann terv
L. Simon László A Budai Vár konferencia nemzeti hauszmann terv
Vágólapra másolva!
L. Simon László borászata korábban zacskózott sárgabarackmagokat hozott fogalomba saját termékként, és azt hirdette, hogy rákellenes hatású, méregtelenítő, tisztítja a májat, és javítja a látást. Az ügy miatt állítólag Orbán Viktor is kérdőre vonta az államtitkárt. 
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor is magyarázatot kért L. Simon Lászlótól a „rákellenes” barackmag miatt – tudta meg az Index. A miniszterelnökségi államtitkár borászata korábban zacskózott sárgabarackmagokat hozott fogalomba saját termékként, és azt hirdette, hogy rákellenes hatású, méregtelenítő, tisztítja a májat, és javítja a látást.

Kiderült azonban, hogy a hatóanyagokat nem vizsgálták be, a barackmagról sosem bizonyították, hogy védelmet jelentene a betegségekkel szemben. Az viszont biztos, hogy nagyobb mennyiségben rosszullétet is okozhat.

L. Simon Lászlót a miniszterelnök is felhívta Fotó: Polyak Attila - Origo

Orbán is felhívta

L. Simon hétfőn az RTL Klub kamerája előtt azt állította, hogy nem forgalmazták a bevizsgálatlan magokat, mert tönkrement a barackmagokat törő gép. Egy további kérdésre lényegében letagadta saját vállalkozását: azt hangoztatta, hogy azért sincs ügy, mert a nevét viselő L. Simon Borászat nem az övé, hanem a feleségéé.

L. Simon csütörtökön egy rendezvényen zárt körben viszont már azt mondta, elpuskázta a barackmagügyet, és még Orbán Viktor is felhívta miatta.

L. Simon nem érti

Mint arról korábban beszámoltunk, Czibere Judit szociológus szerint L. Simon László nem érti a szegénység problémáját, ha arra utal, hogy felesleges nyitva tartani a boltokat vasárnap, amikor négymillióan úgyis szegények.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára úgy vélte, éppen a szegények ellen hat, ha csak kevés, az élelmiszereket drágán árusító kisboltban vásárolhatnak. Az MSZP elnöke szerint a kormány nem a szegénység, hanem a szegények ellen küzd.