Szeptemberben indulhat a Magyar Idők

Vágólapra másolva!
A kormányközeli Napi Gazdaság levédette a Magyar Idők nevet. Nem új terméket indítanak, hanem a Napi Gazdaságot nevezik át szeptemberben.
Vágólapra másolva!

Magyar Idők néven jelenik meg szeptembertől a Napi Gazdaság – tudta meg az Mmnonline.hu. Az internetes sajtóértesüléseket a lap főszerkesztője, Csermely is megerősítette, aki telefonon azt is elmondta, gazdasági tematikájú szaklapból közéleti napilappá alakítják át az újságot, ehhez pedig az előző név már nem lett volna szerencsés.

A Magyar Idők már szerepel is az NMHH nyilvántartásában. Ebbe az adatbázisba kell bejelenteni valamennyi sajtóterméket még az indulás előtt.

A kiadó online és print kiadványként is bejelentette ezt a nevet. Lefoglalták a kapcsolódó internetes címeket is, így a Napi Gazdaságé a magyaridok.eu és a magyaridok.hu, valamint a magyaridok.com is.

Áprilisban lett Liszkayé

A Napi Gazdaság idén áprilisban cserélt tulajdonost. Liszkay Gábor, a Simicska Lajoshoz kötődő Magyar Nemzet volt főszerkesztője és volt résztulajdonosa a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-től vette meg a Napi Gazdaság napilapot kiadó kft. száz százalékos üzletrészét.

A lap főszerkesztőjévé ekkor nevezték ki Csermely Pétert, a Magyar Nemzet volt főszerkesztő-helyettesét. Közölték, hogy az új vezetés célja, hogy az újság eddigi erős gazdasági jellegének megőrzése mellett a következő hónapokban jelentékeny társadalmi, közéleti, politikai és kulturális tartalommal bővítse ki a lapot. Elmondták azt is, hogy az átalakuló napilap irányultságát tekintve vállaltan polgári, konzervatív, mérsékelten jobboldali, azaz a jelenlegi belpolitikai viszonyok között kormánypárti médium lesz.