Fidesz-frakció: A férfiaknak a legnagyobb becsülés a munka

közmunka
Szakoly, 2013. március 8. Közmunkások takarítják a csapadékvíz-elvezető árkot Mojóczki János (j) háza előtt Szakolyban 2013. március 7-én. A háromezer lakosú nyírségi település különböző pályázatokon 300 millió forintot nyert közmunkaprogramra, amelyből 8-12 hónapig tudnak foglalkoztatni háromszázhuszonöt embert az ötszáz foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult munkanélküli közül. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
A Fidesz-frakció szerint a férfiaknak a legnagyobb becsülés a munka, azt szeretnék, hogy a férfiak dolgozhassanak, amíg tudnak. A korkedvezményes nyugdíj a nők megbecsüléséről szól, mert a kemény munka mellett gyermekeket neveltek. A Fidesz-kormány nélkül már nem lenne nyugdíj, sőt nyugdíjadó lenne.
Vágólapra másolva!

„A Nők 40 program a nyugdíjhoz közeledő nők megbecsüléséről szól, akik évtizedeken át keményen dolgoztak, és mellette gyermekeket neveltek fel.

- olvasható a Fidesz parlamenti frakciójának közleményében.

A Fidesz megmentette a nyugdíjakat

Magyarország nem akar többé a segélyezettek és mindenféle kedvezmények alapján nyugdíjazottak országa lenni, mert az egyenes út az ország elszegényedéséhez, írják a közleményben.

A frakció szerint a nyugdíjrendszer a kormány beavatkozása nélkül 2010-ben összeomlott volna.

A nyugdíjrendszer átalakításának és az indokolatlan kedvezmények megszüntetésének köszönhetően mára a nyugdíjrendszer stabil, a nyugdíjak biztonságban vannak.

Nyugdíjadó lenne

Ezzel szemben a baloldal az emberek nyugdíjmegtakarításait külföldi érdekeltségű magánnyugdíjpénztáraknak adta, kormányzásuk idején minden harmadik forint hiányzott a nyugdíjkasszából, a nyugdíjakat is már csak az IMF-hitelből tudták kifizetni, állítja a frakció.

Ha a baloldalon múlik, akkor ma nyugdíj sincs, sőt ha rajtuk múlna, akkor nyugdíjadót fizettetnének a nyugdíjasokkal.

A férfiaknak a legnagyobb becsülés a munka Forrás: MTI/Balázs Attila

Elvettek egyhavi nyugdíjat

A frakció szerint a szocialisták újabb kampányfogása hiteltelen, hiszen 2010-ben nem szavazták meg a nők negyven év munkaviszony után járó nyugdíjjogosultságát, valamint 2009-ben ők vettek el a nyugdíjasoktól egyhavi nyugdíjat.

A közleményt arra való reagálásként adták ki, hogy Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke mindenkit arra szólított fel, hogy támogassa a férfiak negyven év munkaviszony után történő nyugdíjba vonulásáról szóló népszavazási kezdeményezést.