A kormányszóvivő háromszázezer menekültet vizionál

Bevándorlók Mórahalom térségében. Pintér Sándor, Hende Csaba és Kovács Zoltán kormányszóvivő tartott sajtótájékoztatót a készülő határzárnál 

http://www.origo.hu/itthon/20150716-morahalom-kerites-szerb-magyar-hatar-hatarzar-pinter-sandor-hende-csaba.html
Bevándorlók Mórahalom térségében. Pintér Sándor, Hende Csaba és Kovács Zoltán kormányszóvivő tartott sajtótájékoztatót a készülő határzárnál http://www.origo.hu/itthon/20150716-morahalom-kerites-szerb-magyar-hatar-hatarzar-pinter-sandor-hende-csaba.html
Vágólapra másolva!
Akár 250-300 ezer migráns is érkezhetne Magyarországra az év végéig, ezért van szükség a déli biztonsági határzárra Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint.
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán az M1 aktuális csatornán kedden reggel elmondta: a hét végéig több mint 95 ezren lépték át illegálisan a magyar határt. Szavai szerint ezt az "áradatot" kezelni kell, ebben lehet hatékony segítség a szerb-magyar határon létesülő ideiglenes műszaki határzár.

Bevándorlók Mórahalom térségében Fotó: Szabó Gábor - Origo

Reprezentatív szerinte a konzultáció

A kormányszóvivőt azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy az MSZP szerint a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció megbukott, mert a választópolgároknak csak mintegy 12-13 százaléka küldte vissza a kérdőívet.

Kovács Zoltán azt mondta: ez még mindig "5-6 százalékkal több", mint a szocialista párt jelenlegi támogatottsága a közvélemény-kutatások alapján.

Hozzátette: a konzultáció kérdőívét visszaküldő több mint egymillió ember "erősen reprezentatív minta" arról, hogy mit gondolnak a magyarok az illegális bevándorlásról.

A helyzet csak romlik

Úgy fogalmazott: sok állítás, amellyel a válaszadók "elsöprő többségben" egyetértenek, beigazolódott, ráadásul több szempontból romlott is a helyzet, ezért a kormánynak további intézkedéseket kell tennie.