Három és fél évet kapott a karddal támadó férfi

Vágólapra másolva!
Három és fél év szabadságvesztésre ítélték első fokon azt a madarasi férfit, aki egy évvel ezelőtt nyíllal, karddal és bajonettel súlyosan megsebesítette egy barátját.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint V. Zoltán fémhegyű nyílvesszővel, kétélű karddal és bajonettel okozta barátja sérüléseit. Az eszközök egy középkori katonai gyűjtemény részei voltak.

Az íjból kilőtt nyílvessző másfél centiméter mélyen fúródott a sértett jobb alkarjába, aki az ezt követő kardcsapást a másik karjával felfogva mély vágott sebet kapott.

Végül a dulakodás során előkerült bajonettel a vádlott hét felszíni metszett sérülést okozott ismerőse nyakán - mondta az ügyről a szakértő.

A támadás 4-6 hét alatt gyógyuló, súlyos sérüléseket okozott. Csak a szerencsén és a megtámadott férfi ösztönös védekezésén múlott, hogy az áldozat elkerülte az életveszélyes sérüléseket.

A Kecskeméti Törvényszék V. Zoltánt életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésében találta bűnösnek, ezért 3 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A bírói tanács súlyosbító körülményként vette figyelembe a vádlott büntetett előéletét, ittasságát és a kitartó módon, különösen veszélyes eszközökkel elkövetett erőszakos cselekményt. Ugyanakkor

nyomatékos enyhítő körülményként lett abból, hogy V. Zoltán eddigi priusza kisebb súlyú cselekményekből származik, tettét megbánta és a barátja megbocsátott neki.

V. Zoltán az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta tettét és vállalja annak következményeit. Korábban és az ítélet kihirdetése után azonban jelezte: nem ért egyet a vádirat minden állításával, mert az eset során többször is védekező helyzetben volt.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő bejelentette: eltérő minősítésért és enyhítésért fellebbeznek. Egyúttal kérte védence előzetes letartóztatásának megszüntetését, amelyet a bíró jóváhagyott.