Víz nélkül maradtak tűzoltók a légiparadén

Kossuth Lajos Budapest, 2015. július 5.
Érdeklődők vízet isznak a kánikulában a Red Bull Air Race versenyén a budapesti Kossuth Lajos terén 2015. július 5-én. Az országos tiszti főorvos július 4-től, szombattól július 8-ig, szerda éjfélig a legmagasabb, h
Budapest, 2015. július 5. Érdeklődők vízet isznak a kánikulában a Red Bull Air Race versenyén a budapesti Kossuth Lajos terén 2015. július 5-én. Az országos tiszti főorvos július 4-től, szombattól július 8-ig, szerda éjfélig a legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendelte el, mert ebben az időszakban eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Védőital nélkül maradt egy tűzoltó csapat a múlt heti Red Bull Air Race-en. A szervezők több millió forintot fizettek az esemény biztosításáért a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak. 
Vágólapra másolva!

Se ételt, se italt nem kaptak azok a tűzoltók, akik részt vettek a múlt heti Red Bull Air Race biztosításában - írta egyik olvasónk.

Az egyik tűzoltócsapat védőital nélkül maradt a hétvégi Red Bull Air Race-en Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A levélíró azt is nehezményezte, hogy tűzoltók munkaidőben végezték el a feladatot és ezért nem kaptak plusz pénzt, ráadásul egyhuzamban, váltás nélkül kellett a helyszíneken lenniük.

Víz volt, élelem nem

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága szerint a rendezvényen valóban szolgálatban lévő tűzoltók voltak jelen, akiknek vizet biztosítottak, azonban az élelemről - a laktanyai szolgálathoz hasonlóan - maguknak kellett gondoskodni.

Az egyik csapatnál azonban elfogyott a védőitalként kivitt hat üveg ásványvíz és ezt nem pótolták.

A Red Bull Air Race szervezői több mint 4,5 millió forintot fizettek a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak a rendezvény biztosításáért, amiben pénteken 18, szombaton 22, vasárnap pedig 30 tűzoltó vett részt. Ők a szervezőkkel kötött megállapodásnak megfelelően reggel 8 órától 16 és 18 óráig, illetve déltől 17 óráig voltak jelen a különböző helyszíneken.