Útlezárások az Air Race miatt

Budapest, 2015. július 4.
Az osztrák Hannes Arch repül a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának időmérő edzésén Budapesten 2015. július 4-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Az osztrák Hannes Arch repül a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának időmérő edzésén
Vágólapra másolva!
A pesti és a budai alsó rakpartokra sem lehet autóval behajtani. Lezárták a Lánchídat, a 2-es metró pedig nem áll meg a Batthyány téren.
Vágólapra másolva!

Hétfőn hajnalig lezárták a Budai alsó rakpartot az Üstökös utca (Margit híd) és a Rákóczi híd között, a Pesti alsó rakpartot pedig a Szent István park és a Szabadság híd között. Lezárták a Lánchidat, a Széchenyi felső rakpartot és a Széchenyi István teret 18.30-ig.

Budán lezárták az Alagutat, a Clark Ádám teret, a Fő utcát a Clark Ádám tér és a Csalogány utca között, a Bem rakpartot a Lánchíd és a Batthyány tér között, a Batthyány utcát a Gyorskocsi utca és a Fő utca között. Szintén lezárták a Lánchíd utcát, az Ybl Miklós teret, az Apród utcát, a Jégverem utcát, a Halász utcát, a Pala utcát, az Öntőház utcát.

A XI., Kőérberki utat lezárták az Egér út és a Repülőtéri út között 20 óráig.

Az osztrák Hannes Arch repül a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának időmérő edzésén Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A tömegközlekedést is érinti

Az M2-es metró 18 óráig egyik irányban sem áll meg a Batthyány téren.
A 16-os és a 105-ös autóbusz 18.10-ig mindkét irányban módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekedik.
A 17-es és a 86-os autóbusz 18.30-ig módosított útvonalon közlekedik.
A D13-as hajójárat 19.30-ig rövidített útvonalon közlekedik a Jászai Mari tér (Margit híd) és Rómaifürdő között.
A 19-es és a 41-es villamos hatósági zárás esetén a Clark Ádám tér helyett a Széll Kálmán térre közlekedik.

Van, aminek nincs köze az Air Race-hez

Karbantartás miatt a 2-es villamos ezen a hétvégén rövidített útvonalon a Közvágóhíd és a Boráros tér között közlekedik, pótlóbusz jár a Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között.

A hétvégén a H9-es HÉV rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Cinkota között közlekedik karbantartás miatt. Pótlóbusz jár Cinkota és Csömör között.

A Budai alsó rakparton a Tímár utcánál útfelújítás kezdődik. Emiatt hévégén (hétköznap pedig napközben) félpályás lezárásra kell számítani útfelújítás miatt. Hétköznapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőszak idején útszűkületre kell készülni.