Újabb vádemelések embercsempészet miatt

Vágólapra másolva!
A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés miatt emelt vádat három belgrádi szerb férfi ellen, akik 2015. március 16-án ismeretlen megbízóik szervezése alapján, fizetségért 9 afgán és iráni migránst csempésztek át a szerb-magyar határon, majd gépkocsival, az egyik vádlott felvezetése mellett a magyar-osztrák határra akarták szállítani őket.
Vágólapra másolva!

A szerbiai szervezők utasításainak megfelelően az egyik vádlott március 16-án, a kora reggeli órákban Csikéria térségében illegálisan átkísérte a kilenc migránst a szerb-magyar határon, majd Kunbajapusztán egy lakatlan ingatlanhoz vezette őket. Ide érkezett a szerb megbízók által beszervezett másik vádlott a gépkocsijával, amibe a migránsok beszálltak, majd elindultak a magyar-osztrák határ felé. A harmadik vádlott a gépkocsijával „felvezetőként" a migránsokat szállító autó előtt haladt, hogy útközben az esetleges hatósági ellenőrzéseket elkerüljék.

Résen voltak a rendőrök

A Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség rendőrei azonban leleplezték őkett és a „szállító", illetve „felvezető" vádlottak által vezetett autókat Bácsalmáson feltartóztatták, a két vádlottat és a migránsokat pedig elfogták. Harmadik, „sétáló" társukat a rendőrök a magyar–szerb államhatár közelében fogták el. A sikeres embercsempészésért a „felvezető" 300 eurót, a „szállító" 350 eurót, míg a migránsokat a határon átkísérő vádlott 450 eurót kapott volna, de nem érték el a célállomást.

Szabadlábon vannak

A szabadlábon lévő, külföldön tartózkodó vádlottakat a járási ügyészség embercsempészettel vádolja, 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető őket a Bajai Járásbíróság.