Pósán szerint tűrhetetlen, ami Debrecenben történt

Debrecen, 2015. június 29.
Rendőrök állnak készenlétben a debreceni migrációs tábor bejáratánál 2015. június 29-én. A környékbeliek elmondása szerint a tábor mintegy száz lakója autókat rongált meg és kukákat gyújtott fel. A táborlakók kiabáltak a kiérkez
Debrecen, 2015. június 29. Rendőrök állnak készenlétben a debreceni migrációs tábor bejáratánál 2015. június 29-én. A környékbeliek elmondása szerint a tábor mintegy száz lakója autókat rongált meg és kukákat gyújtott fel. A táborlakók kiabáltak a kiérkező rendőrök felé. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Tűrhetetlennek és felháborítónak nevezte a debreceni migrációs tábornál előző nap történteket Pósán László, a Fidesz debreceni országgyűlési képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Hétfő délután a debreceni migrációs tábor mintegy száz lakója a tábor melletti 471-es számú úton garázdálkodott, botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat, autóbuszokat, felgyújtották az út menti kukákat.

Fenyegetheti a vagyonbiztonságot

Pósán László szerint látszik, hogy az olyan nagyságrendű illegális migráció, mint a jelenlegi, közvetlenül is fenyegetheti az emberek élet- és vagyonbiztonságát, ezért megálljt kell parancsolni a "népvándorlásnak".

Rendőrök állnak készenlétben a debreceni migrációs tábor bejáratánál hétfőn Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem átjáróház a befogadóállomás

Debrecen kormánypárti parlamenti képviselői nevében megerősítette: álláspontjuk szerint zárttá kell tenni a hazai befogadóállomásokat, vissza kell térni azokhoz a 2012 előtti idegenrendészeti szabályokhoz, amelyeket európai uniós nyomásra kellett módosítani. Mint fogalmazott, 2012 előtt a befogadóállomások nem voltak "átjáróházak". Pósán László azt mondta, az EU javaslataitól függetlenül zárttá kellene tenni a táborokat, az azonban, hogy ez hogyan kivitelezhető, a kormányra tartozik. Reményét fejezte ki egyben, hogy a debreceni tábor előbb-utóbb megszűnik.