Orbán is látni fogja az ellenplakátokat

Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Vastagbőr
Egy a lehetséges ellenplakátok közül. A látványterv vélhetően photoshoppal készült
Vágólapra másolva!
"Ha Magyarország miniszterelnöke vagy, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket!" - ezt láthatja majd Felcsúton Orbán Viktor. Kikerültek a bevándorlási kampányra válaszoló plakátok, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Vastagbőr civil adományból összesen 900 hirdetést ragaszt ki országszerte.
Vágólapra másolva!

Július elsejétől ötszáz plakát kerül az utcákra Budapesten és országszerte, amivel a civilek válaszolnak a kormány bevándorlásellenes hirdetéseire. Munkatársunk már a szentendrei HÉV vonalán is látott egyet, "Sorry about or prime minister" felirattal.

Rengetegen adakoztak

A plakátakciót a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Vastagbőr blog szervezte, tiltakozva a szerintük manipulatív, közpénzből fizetett hirdetések ellen.

Az ellenplakátokhoz gyűjtést indítottak, és bár csak 3 millió forintot szerettek volna kérni, két hét alatt több mint 33 milliót utaltak nekik támogatóik. Több mint hatezren vettek részt az adományozásban.

Egy az ellenplakátok közül. A kép egy korábbi látványtervet mutat be, vélhetően photoshoppal készült Forrás: mkkp.hu

Országszerte látni fogják

Mint az Origo megtudta, a szervezők ebből összesen 800-900 óriáplakátot jelentetnének meg országszerte, a következő hirdetéscsomagot pedig két hét múlva kezdik kiragasztani.

"Átlagosan 30-40 ezer körül van egy plakát"

- írta a havi bérleti díjakról Kovács Gergő, a Kétfarkú tagja, aki szerint később a pontos elszámolást is közlik majd a költségekről.

A kormányé többe került

Ehhez képest

a kormány összesen 300 millió forintot költött

333, a bevándorlók ellen hangoló plakát kihelyezésére. A közbeszerzést a H G360 reklámügynökség nyerte el, aminek ügyvezetője és tulajdonosa Csetényi Csaba - Rogán Antal szomszédja.

Felcsút sem maradt ki

Kovács Gergő kitérő, poénos választ adott arra, hogy kitől bérlik a plakáthelyeket -

a Bors viszont úgy tudja, Felcsúton a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont ad helyet az ellenplakátoknak.

A felcsúti helyszínen ez a felirat szerepel majd:

Ezt láthatja majd Felcsútra érve a miniszterelnök Forrás: MKKP- Vastagbőr

A Vastagbőr és az MKKP másik plakátterve pedig emlékeztet két, 90-es évek végéről jól ismert, Fidesz-közeli cégeket felvásároló külföldire is:

Két vállalkozóra emlékezetett az MKKP és a Vastagbőr plakátterve Forrás: Origo

Ingyen sör és adócsökkentés

A párt és a Vastagbőr szerda este bulit szervez, hogy megünnepeljék a plakátkampány sikerét. Az Origónak azt mondták, a fogyasztást az ingyen sör-programból állják, a fellépő együtteseknek pedig

adócsökkentést ígértek

az esti koncertekért.