Polt Péter szerint nincs is Tarsoly-lista

Parlament Polt Péter
Parlamenti ülésnap 2015 március 30.-án
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, nem létezik az az állítólagos lista, amit Tarsoly Csaba Quaestor-vezér vezetett a politikusoknak átadott vesztegetési pénzekről. Legalábbis a legfőbb ügyész szerint egyelőre nem bukkantak ilyen dokumentumra a nyomozók, pedig nagyon sok iratot lefoglaltak a Quaestor-ügyben.
Vágólapra másolva!

A házkutatások során lefoglalt okirati bizonyítékok elemzése folyamatban van, az eddig elvégzett értékelések vesztegetési pénzek juttatását tartalmazó listát nem derítettek fel. Ezt a legfőbb ügyész válaszolta az MSZP-s Tóth Bertalan írásbeli kérdésére, hogy "Létezik-e a Tarsoly-lista?"

Polt Péter legfőbb ügyész választ adott arra, hogy létezik-e a Tarsoly-lista Fotó: Polyák Attila - Origo

Polt Péter válasza szerint pedig a nyomozás elrendelése után, márciusban három alkalommal is tartottak házkutatást és iratlefoglalást a Quaestor-csoportba tartozó cégek székhelyén, illetve a gyanúsított lakhelyén.

Tarsoly Csaba, a Quaestor volt vezére jelenleg előzetes letartóztatásban van Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Az Origo is beszámolt arról, hogy a Vasárnapi Hírek értesülései szerint Tarsoly Csaba, a letartóztatott Quaestor-vezér kimutatást vezetett, a listán pedig magas rangú kormányzati tisztviselő neve és a névhez tartozó százmilliós nagyságrendű összeg is szerepelt.

A bedőlt Quaestor-csoport betétesei a pénzükért állnak sorba Fotó: Polyák Attila - Origo

A lap azt is tudni vélte, hogy Tarsoly listáját az ügyészség is ismerheti, sőt az állítólagos listát a Quaestor-vezérnél tartott házkutatás során találták meg a nyomozók. Igaz, a Vasárnapi Hírek azt is írta, hogy Tarsoly Csaba ügyvédje nem tud semmilyen listáról.