Orbán Viktor is gratulált Sepp Blatternek

Orbán 5 évértékelő
Vágólapra másolva!
Gratulált Orbán Viktor Sepp Blatter újraválasztásához. A kormányfő Simicska Lajosnak is üzent.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán gratulált Sepp Blatter, FIFA elnök újraválasztásához.

További jó munkát, Elnök úr!http://www.napigazdasag.hu/cikk/45070/

Posted by Orbán Viktor on 2015. május 29.

Már nem kedveli a Magyar Nemzetet

A kormányfő emellett egyértelmű üzenetet is küldött, mivel korábbi szokásával ellentétben nem a Magyar Nemzet, vagy épp a Hír Televízió valamelyik cikkét ágyazta be, hanem a Napi Gazdaságét. Mint ismert a Napi Gazdaságot Liszkay Gábor vásárolta meg, miután ő és több vezetőtársa februárban távozott a Simicska-médiabirodalomtól. Orbán Viktor, tehát most már egyértelműen a a Napi Gazdaság mellett kötelezte el magát.

Orbán Viktor egyértelműen a Napi Gazdaság mellett áll Fotó: Bielik István - Origo

Mint arról az Origo is beszámolt, újabb négy évre Joseph Blatter lett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, mivel kihívója, Ali bin al-Husszein jordán herceg a választás második fordulója előtt visszalépett a szervezet Zürichben zajló 65. kongresszusán.

Hiába a hirtelen jött botrány

A Zürichben zajló FIFA-elnökválasztás előzményeként május 27-én hét magas rangú FIFA-tisztségviselőt tartóztattak le. Az amerikai vádiratban kilenc magas rangú FIFA-illetékest és öt sportmarketing-vezetőt vádolnak korrupcióval, illetve azzal, hogy zsarolásra, csalásra és pénzmosásra épülő rendszert működtettek több mint két évtizeden keresztül, így több mint 150 millió dollárra tettek szert.

Sepp Blatter megnyugodhat, továbbra is ő vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Sepp Blatter nincs a gyanúsítottak között. Ugyanaznap jelentette be a svájci ügyészség, hogy büntetőeljárást indított a 2018-as oroszországi és a 2022-es katari világbajnokság odaítélése kapcsán.