Egy hal mentette meg Hajdú Péterék házát

Hajdú Péter
Vágólapra másolva!
A szerencsén múlott, hogy Hajdú Péterék törökbálinti háza nem égett le teljesen. A TV2 producer-műsorvezetője elmesélte az Origónak, pontosan mi történt.  
Vágólapra másolva!

Kigyulladt Hajdú Péterek háza, de mivel a felesége - Kata, aki nemrégiben a Life.hu sztárszerzője lett - véletlenül hazaugrott, csak a konyha égett le részben.

Hajdú Péter konyhájának egy része leégett Forrás: Life.hu

„Most mentek el a tűzoltók, kigyulladt a zárlatos töltő, és a konyhánk egy része leégett! Ha Kata nem ugrik haza, akkor leég a házunk, ha éjszaka teszem fel tölteni a hordozható telefontöltőt, akkor már lehet, hogy nem élünk. Csak az isteni gondviselésen múlt, hogy nem történt tragédia!” – olvasható Hajdú Péter hivatalos Facebook-oldalán.

A hal mentette meg őket

Az Origónak Hajdú Péter azt mondta, péntek éjjel szerette volna feltölteni telefonját a hordozható töltővel, amit akkor még nem talált, ezért csak szombat reggel dugta be a konnektorba. Ezután minden családtag ment a dolgára, elhagyták a házat.

A tévés egy étteremben beszélt meg találkozót későbbre a feleségével, Sarka Katával és a gyerekekkel. Mint később megtudta, az egyik gyerek rábeszélte a nejét, hogy vegyenek halat az akváriumukba, amit eredetileg nem terveztek. Ezután azonban már kénytelenek voltak hazaugrani, hogy a díszhal nehogy elpusztuljon.

Hajdú Péter és Sarka Kata Forrás: Facebook/Hajdú Péter

Ez volt a szerencséjük. Sarka Kata, ahogy belépett, látta, hogy hatalmas füst van, és

lángokban áll a konyhapult.

Rémületében először a férjét hívta, majd első reakcióként vízzel kezdte locsolgatni a töltő kábelét, de mivel van megfelelő biztonsági berendezésük, nem esett baja.

A Hajdú Péter hívására kiérkező tűzoltók azt mondták, hogy ha éjjel történik az eset, mindannyian füstmérgezést szenvedhettek volna. Hajdú szerint a konyhájukban keletkezett kár egymillió forint alatti.

Most mentek el a tűzoltók, kigyulladt a zárlatos töltő és a konyhánk egy része leégett! Ha Kata nem ugrik haza, akkor le...

Posted by Péter Hajdú on 2015. május 30.

Az esettel kapcsolatban Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az Origónak azt mondta, hogy egy vezeték izzott. A zárlat miatt füst is keletkezett a konyhában, de a tűzoltóknak komolyabban nem kellett beavatkozniuk – tette hozzá. A tűzoltók azt javasolták a tulajdonosnak, vizsgáltassák át a hálózatot – mondta Csámpai.