Orbán Viktor nosztalgiázott és üdülőt adott át a Balatonnál

Wáberer György; Orbán Viktor Balatonvilágos,
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor elismerte, hogy van min változtatni a hazai logisztikai szabályozásban. A miniszterelnök a Waberer's üdülőjének megnyitóján beszélt csütörtökön délelőtt. A cég a saját alkalmazottai számára vett üdülőt Balatonvilágoson.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor azzal kezdte a beszédét, hogy készült ugyan, de a Waberer's tette beszédesebb minden beszédnél. Nem nagyon történt ilyesmi az elmúlt 15 évben.

Orbán szerint ez a céges üdülő a régi időket idézi, és jól példázza, hogy úgy is lehet nagyvállalatot vezetni, hogy közben nem tapossuk le az alkalmazottainkat.

Szocreál monstrum

A strandoláshoz hideg volt még, de a vitorlázáshoz ideális volt az időjárás Balatonvilágoson csütörtökön délelőtt. A napsütés kellemesen melegítette az ember arcát, de a fel-feltámadó szél miatt felhúzva maradt a dzsekik cipzárja. A Waberer's dolgozói üdülője egy szebb napokat is látott szocreál monstrum. A falak valaha fehérek lehettek, az üvegkorlát pedig átlátszó, de ma már mindkettő koszos-szürke. A füvesített part viszont kellemes látványt nyújtott, készen áll a fürdőzőkre.

Végre a munkavállalók

Orbán Viktor és Wáberer György dacoltak a széllel, és odakint tartották meg a sajtótájékoztatót. Az újságírók, az operatőrök és az öltönyös vendégek a szálloda kávézójában várták ki a kezdést, csak akkor álltak ki a parton felállított kis színpad elé, amikor szóltak, hogy kezdődik.

A Balatonnál nosztalgiázott a miniszterelnök Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Wáberer György szerint különleges volt ez a megnyitó, mert eddig csak a céges eredmények feletti hencegés miatt tartottak sajtótájékoztatókat, ennyivel nőtt a bevétel, annyival a dolgozók száma. Most viszont a munkavállalók kerültek a középpontba. A Waberer's 5700 alkalmazottjából négyezren sofőrök.

Vissza a szakmában

Sofőrnek lenni embert próbáló, áldozatos munka – mondta a cégvezető. Sok időt töltenek távol a családjuktól, ezért vette meg a cég a 100 szobás üdülőt, ami idővel több is lesz, mint üdülő. Wáberer szerint ez egy rekreációs központ lesz.

A felújításokkal két év alatt készülnek el, a projekt összesen másfél milliárd forintba kerül.

A szállodát amúgy a Volán-társaságok építették 30 éve. Azóta többször is tulajdonost váltott, de most "visszakerül a szakmába".

Fuvarozókkal is tárgyalt a miniszterelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Kobza Miklós

Kreatív hozzáállás

Wáberer György elmondta, hogy az esemény előtt egy órát beszélgetett Orbán Viktorral szakmai kérdésekről. A miniszterelnök elismerte a cég sikereit, és azt is, hogy van mit változtatni a logisztikai szabályozáson.

Azt ígérte, kidolgoznak egy kétéves ütemtervet a hibák orvoslására.

A kormányfő szerint azért fontos a gyors cselekvés, mert a Waberer'shez hasonló cégeknek a nemzetközi versenyben kell helyt állniuk.