A Quaestor ehhez képest csak alamizsnát ígért

Vágólapra másolva!
Vádemelést javasol a rendőrség egy osztrák férfi és 19 magyar ember ellen, akik a gyanú szerint úgy vettek fel euróalapú kölcsönöket osztrák bankoktól, hogy előre elhatározták, semmit sem fognak visszafizetni.
Vágólapra másolva!

Interneten és újsághirdetésekben toborozta ügyfeleit 2011 tavaszától egy magát hitelközvetítőnek kiadó osztrák férfi, aki ügyfeleinek Dávid néven mutatkozott be. A jelentkezőket egy mosonmagyaróvári lakásra hívta, elkérte okmányaikat, és vállalta, hogy a nevükben, megbízásukkal Ausztriában euróalapú személyi kölcsönt vesz fel, amelyet nem kell visszafizetniük. Az igénylőket egy bécsi munkásszállóra jelentették be, hamis jövedelemigazolásokat nyújtottak be. A férfi álnéven segédkezett az összeg felvételénél, majd a megkapott pénzt megfelezte az ügyfelekkel.

Három hónapig türelemmel vártak

A bankok három hónapnyi elmaradás után jöttek rá, hogy átverték őket. 19 személyt találtak, akik ugyanezzel a módszerrel vettek föl átszámítva néhány millió forintos kölcsönt. Az érintett bankok jelzése alapján az osztrák hatóságok 2012-ben csalás gyanúja miatt indítottak nyomozást. Az eljárást a magyar hatóságok folytatták le.

Magyarországon élt az osztrák férfi

2015 márciusára derítették ki a rendőrök, hogy egy 35 éves Borisz R. nevű férfi áll a csalássorozat hátterében. Az osztrák–magyar határ közelében bérelt lakásokat, két-három havonta váltogatta albérleteit. Mosonmagyaróváron fogták el – írja a Zsaru Magazin.