Szokatlan módon gazdagodik Újpest

közétkeztetés, menza
Kecskemét, 2014. november 28. Diákok a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebédlőjében 2014. november 28-án, ahol az új előírásoknak megfelelően elkészített menüt kaptak a gyerekek. Jövő éve január 1-jétől életbe lép az új közétkeztetési rendelet, amely szabályozza a só, cukor, maximális mennyiségét a közétkeztetésben, továbbá több zöldség, gyümölcs és hús lesz a menükben. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Átadták a IV. kerületi Lázár Ervin Általános Iskola felújított tálalókonyháját, elsőként a tizennyolc kerületi iskola közül, amelynek 2019-ig fejlesztik a konyháját.
Vágólapra másolva!

Szépülnek a konyhák

Az újpesti önkormányzat és a beruházó Menzaminta Kft. közleménye szerint 2019-ig tizennyolc újpesti, önkormányzati fenntartású iskola tálalókonyháját újítják fel, összesen csaknem 140 millió forintból. A Lázár Ervin Általános Iskola tálalókonyhájában 400 diák, a teljes felújítási program lezárása után pedig 5300 újpesti gyermek étkezhet korszerű körülmények között.

Kulturált körülmények között étkezhetnek az iskolás gyerekek Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A kerület vagyona gyarapszik

A beruházások keretében a burkolatok, a nyílászárók és a falfelületek megújítása mellett speciális konyhatechnikai eszközöket és egyéb berendezéseket is felszerelnek. Bár a fejlesztést a Menzaminta finanszírozza, a megállapodás értelmében a felújított konyhák és étkezők, az új gépek és berendezések az önkormányzat tulajdonában maradnak, tehát a kerület vagyonát gyarapítják.