Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament szakbizottsága Brüsszelben elsöprő többséggel szavazta meg Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő előterjesztését az úgynevezett hatodik kohéziós, azaz a felzárkóztatási jelentésről. A magyar képviselő az EP ezzel kapcsolatos álláspontjának a koordinátora.
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás közölte, hogy jelentésében azt írta, véget kell vetni a felzárkóztatási politikában az évről-évre halmozódó kifizetési hátralékok okozta problémának. Úgy véli, a kohéziós politika forrásait a lehető legteljesebb mértékben a munkahelyteremtés szolgálatába kell állítani.

Deutsch Tamás szerint a munkanélküliség szintje Európában még mindig elfogadhatatlanul magas Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Mint fogalmazott: "Bár tapasztalható enyhe javulás, a munkanélküliség szintje Európában még mindig elfogadhatatlanul magas, különösen a hosszú távú és a fiatalkori munkanélküliség területén. Jelentésemben ezért a munkahelyteremtésben vezető szerepet betöltő kis- és középvállalkozások adminisztratív terheinek csökkentésére, finanszírozáshoz való hozzáférésük megkönnyítésére, a vállalkozói képességeket erősítő képzések támogatására hívom fel a figyelmet".