Átigazol a Magyar Nemzet sportrovata a Napi Gazdasághoz

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet teljes sportrovata felmondott. Mind az öt újságíró a Napi Gazdaságnál folytatja a munkát. 
Vágólapra másolva!

Ballai Attila rovatvezető és lapszerkesztő, Deák Zsigmond, Fábik Tibor, Ch. Gáll András és Novák Miklós újságírókban már február elején megfogant a gondolat a távozásra, amikor a Magyar Nemzet tulajdonosa, Simicska Lajos azt kérte Liszkay Gábor főszerkesztőtől, hogy a lap forduljon szembe a Fidesszel és Orbán Viktorral a gazdasági hatalomért kettejük között zajló háború miatt - írja a Nol.hu.

A Napi Gazdaság árát hétfőtől 340 forintról 180 forintra csökkentették, a lap előfizetési díjai is alacsonyabbak lesznek július elsejétől. A lap úgy tudja, Napi Gazdaság hamarosan több százmilliós állami hirdetési csomagra számíthat, amit a Simicska-médiabirodalomtól, vagyis a Magyar Nemzettől, a Heti Választól és a Hír TV-től vesznek el.

Folyamatosak a távozások

Februárban mi is megírtuk, hogy Simicska Lajos totális médiaháború beindításáról beszélt amiatt, hogy a kormány a reklámadó átírását tervezte. Azóta távozott posztjáról a Hír Televízió Híradójának főszerkesztője, Mentes Katalin, aki tizenkét éve dolgozott a csatornánál. Korábban a csatorna legnézettebb műsorának, a Célpontnak a stábja állt föl. A Simicska-médiabirodalomban február 6-a óta, amikor a korábbi vezetők lemondtak, folyamatosak a távozások.