Verseny nélkül újráztak a Fidesz-frakció tisztségviselői

Parlament Orbán Viktor Fidesz Rogán Antal
Parlamenti ülésnap 2015 március 30.-án
Vágólapra másolva!
Nem volt tülekedés a Fidesz-frakcióban a posztokért, ezért a képviselőcsoport hétfői ülésén a jelenlegi tisztségviselőket választották újra. Folytatja Rogán Antal, helyén marad mind a 27 helyettese és a frakcióigazgató is.
Vágólapra másolva!

Frakcióvezetőt, helyetteseket és frakcióigazgatót választott hétfőn a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja. Úgy tudjuk, nagy verseny nem volt, egyik posztra sem volt többes jelölés. Így a régi tisztségviselők lettek az újak.

Folytassa, Rogán!

Rogán Antal frakcióvezetőt Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára egyhangúan válaszotta újra a képviselőcsoport - közölte a frakció sajtóosztálya. Ugyenez volt a helyzet a képviselőcsoport többi tisztségviselőjével is, akiket szintén megerősítettek pozíciójában.

A miniszterelnök a jelek szerint elégedett Rogán Antal munkájával Fotó: Polyák Attila - Origo

Az Origo úgy tudja, nem volt többes jelölés, mindegyik posztra csak az jelentkezett, aki a tisztséget eddig is betöltötte. Bár a tavaly tavaszi választások előtt szóba került, hogy Rogán átvehetné a fejlesztési tárca vezetését, vagyis beléphetne a kormányba, maradt frakcióvezető.

Huszonhét helyettes

Hivatalban maradt Rogán Antal mind a 27 helyettese is - az Országgyűlés honlapján legalábbis ennyien vannak feltüntetve. Ez azt jelenti, hogy a 115 fős Fidesz-frakcióból csaknem minden negyedik képviselő frakcióvezető-helyettes is.

Balla György beszélget a parlamenti ülésteremben Szijjártó Péterrel Fotó: Hirling Bálint - Origo

Frakcióvezető-helyettes maradt például Balla György is, aki egyúttal a Fidesz frakcióigazgatója is - utóbbi pozíciójában is megerősítették.