Este tűzijáték lesz Budapesten

News, Lemaradtál róla? Ilyen volt a budapesti tűzijáték
Ünnepi tűzijáték a Duna felett Budapesten 2014. augusztus 20-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Tűzijáték lesz Budapesten hétfőn este 21.20 és 21.45 között. A húsz perces hang-és fényhatás miatt, akár kutyapánik is kitörhet.
Vágólapra másolva!

A BKK közlése szerint a Budai alsó rakparton a Batthyány térnél hétfőn este 10-15 percre a forgalmat időszakosan leállítják. A BKK a hírt a Facebook oldalán közölte. Több hozzászóló azt kérdezi, hogy kinek lesz a szülinapja? A BKK az arra közlekedők türelmét kéri.

Hajón lesz a parti

Az Origó megtudta, egy hajón lesz parti az esti órákban. A BKK azt közölte, hogy ma a Dunán, a budai part közeléből lőnek fel több tűzijátékot. Arról a BKK-nak nincs tudomása, hogy az ünneplés milyen eseményhez kapcsolódik.

Mahart Zrt. annyit közölt az Origóval, hogy a Batthyány téri kikötő használatára kért tőlük engedélyt egy magánszemély. A hajó nem a Maharté -közölté. A hajózási társaság nem tudta megmondani, hogy ki kérte a kikötési engedélyt tőlük.

A budapesti tűzijátékot hagyományosan augusztus 20-án tartják Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Sokkot kaphatnak az állatok

Budapesten hagyományosan augusztus 20-án szokott tűzijáték lenni. Ilyenkor az állatvédők mindig felhívják a kutya-és macskatartók figyelemét, hogy az állatokat a tűzijáték sokkolhatja, amitől elszökhetnek, de az ijedt kutya, macska félelemből támadhat, sőt a kutya haraphat is.