Már az ömlesztett sajtot is ingyen kaphatják a nebulók

tejfogyasztás, csontritkulás megelőzése illusztráció, Ünnepség a Parlamentben az iskolatej világnapja alkalmából, 2010-ben
Vágólapra másolva!
Tej mellett joghurtot, kefirt és ömlesztett sajtot is kaphatnak az óvoda- és iskolatej program keretében a gyerekek, az erről szóló földművelésügyi miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.
Vágólapra másolva!

A rendelet augusztus 1-jétől a következő év július végéig öt szállítási időszakot jelöl ki. Egy héten legfeljebb négy tanítási vagy nevelési napon, gyermekenként és tanítási vagy nevelési naponként legfeljebb

osztható ki.

Lesz itt minden

A különböző zsírtartalmú termékek mellett a natúr és gyümölcsös joghurtok, kefirek, illetve az ömlesztett sajtok szerepelnek a rendelési listán. A középiskolákban közösségi forrásból, az óvodások, az általános iskolai tanulók, valamint a sajátos nevelési igényű óvodások és tanulók részére pedig részben közösségi, részben pedig központi költségvetési forrásból finanszírozzák az iskolatejet.

Ünnepség a Parlamentben az iskolatej világnapján Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A támogatott tejet az szállíthatja, aki rendelkezik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) előzetes jóváhagyásával. Szállítási szerződést kettő, három vagy öt időszakra lehet kötni.

A szállítók rangsorolása esetén - egyebek mellett - előnyben kell részesíteni azt a szállítót, amely a teljes tanévre szállít, illetve engedélyezett tejipari feldolgozó üzemmel vagy tejtermelést folytató tenyészettel rendelkezik.