Horror körülmények között tartották a cuki kutyusokat

Állatkínzó kutyaszaporító
Vágólapra másolva!
Állatkínzó kutyaszaporítón ütött rajta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága. A budapesti XVIII. kerületi családi házban tapasztalt szörnyű körülmények még a sokat látott szakembereket is elborzasztották. A helyszínen talált 80 kutya és 3 perzsa macska átmenetileg egy állatvédő szervezethez került.
Vágólapra másolva!

A tulajdonos feltételezhetően évek óta szaporította az állatokat. A kistestű kutyák (chivava-k, bolognese-k, kopaszkutyák, beagle-k, angol bulldogok) elhanyagoltan, piszokban, bűzben, zsúfoltan éltek a házban. A NÉBIH videófelvételt tett közzé az állatok kiszabadításáról:

A pár hónapos növendékeket sötét, fénytelen pincében tartották, a kutyák többsége csapzott, ápolatlan volt, oltási státuszuk ismeretlen és chippel sem rendelkeztek - írja a NÉBIH közleménye.

Több tucat kutya tengette életét a sötét pincében, bűzben, mocsokban Forrás: NÉBIH

Embertelen körülmények

Az ingatlanon pár napos, és hetes almokat és friss hasi sebbel rendelkező szukát is találtak az ellenőrök. A padláson 3 perzsa macskát tartott a tulajdonos.

A kistestű kutyákat ketrecekbe zárva tartotta a kutyaszaporító Forrás: NÉBIH

A helyszínen tapasztalt embertelen körülmények miatt a szakemberek – bűncselekmény alapos gyanújával – azonnal feljelentést tettek a rendőrségen. A haladéktalanul megtett rendőrségi intézkedésnek köszönhetően az állatokat átmenetileg egy állatvédő szervezetnél helyezték el.