Elfogták a kaposvári gyilkost

Kaposvár, gyilkos
Ő gyilkolt Kapovsáron, a rendőrség fotó alapján körözi
Vágólapra másolva!
Egynapos bujkálás után, csütörtökön elfogták a kaposvári dohánybolti eladólány gyilkosát. Előállították, jelenleg kihallgatják. A brutális gyilkosságra Szita Károly, Kaposvár polgármestere is reagált, azt szeretné elérni, hogy ne fóliázzák le a trafikok kirakatát.
Vágólapra másolva!

Elfogták el a rendőrök a 21 éves trafikoslány gyilkosát csütörtökön délután Kaposváron. A rendőrség egy szűkszavú közleményben tájékoztatott. Telefonon azt mondták, hogy pénteken sajtótájékozatót tartanak a gyilkosság és az elfogás részleteiről. A KaposvárMost.hu szerint a férfit a Kaposi Mór Oktató Kórház urológiáján ismerték fel, és a rendőrök is onnan vitték el.

A gyilkosság szerdán történt, a Fő utca és Anna utca kereszteződése melletti dohányboltban. A fiatal lánnyal brutális kegyetlenséggel végeztek. A 21 éves lányt a bolt tulajdonosa találta holtan, miután nem jelentkezett az aznapi bevétellel.

Hajtóvadászat indult

A gyilkosról közben megjelent egy kamerafelvételből kivágott fénykép is. A rendőrök hajtóvadászatot indítottak a férfi ellen.

Ő gyilkolt Kaposváron Forrás: Police.hu

A vőlegénye is összetört

A fiatal lány már öt éve járt jegyben a vőlegényével. A megtört fiú a Facebookon búcsúzott tőle. Azt írta:„Szeretett drága menyasszonyom elvesztése miatt köszönöm mindenkinek, hogy ilyen aranyosak vagytok. Sokat jelent nekem és a családomnak is a sok jókívánság és támogatás. Szeressük őt mindig, és gondoljunk rá jó szívvel. Szeretlek életem.”

Ne legyen elsötétített üveg

A gyilkosságot nem hagyta szó nélkül Szita Károly, Kaposvár polgármestere sem. Azt szeretné elérni, hogy vegyék ki a dohányboltok működését is szabályzó törvényből azt a részt, amely szerint a dohányboltokba nem lehet belátni az utcáról. A polgármester a nemzetgazdasági minisztériumhoz fordul.

Döbbentek a kaposváriak

A polgármester azt is írta, hogy a város lakói megdöbbentek azon, hogy a békés hétköznapokban ilyen megtörténhetett. Azt ugyan még nem tudni pontosan, hogy miért történt a gyilkosság, abban szinte mindenki egyetért Kaposváron, hogy a biztonság érdekében cselekedni kell.

Lázár János is lépni fog

A miniszterelnökséget vezető miniszter az Origo kérdésére a csütörtöki Kormányinfón azt mondta: ha a rendőrségi vizsgálat egyértelműen bebizonyítja, hogy a trafikok elsötétített üvegének köze van a bűncselekményhez, akkor személyesen nyújt be egy módosító javaslatot a jogszabályhoz.

Mindenki a sötét ablakok ellen

Az elsötétített trafikok miatt megkerestük a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületét is. Közleményükben azt írták, hogy újra kell gondolni a dohányboltok elsötétítését, mert a szabály magas biztonsági kockázatokat rejt. Szerintük a mostani rendszer eddigi tapasztalatai alapján ezt a szigorú rendelkezést felül kell vizsgálni.

Vascsővel törte be a koponyáját

2013. július elsejétől a dohányipari termékek kiskereskedelme állami monopólum lett. Az Origo júliusban adott hírt az első – legalábbis az első ismertté vált – trafikbetörésől, amely Pécsen történt. Ugyanebben a hónapban fegyverrel raboltak ki egy dohányboltot az I. kerületi Batthyány utcában. Szeptemberben vascsővel estek neki egy kispesti üzlet eladójának. A trafikos életveszélyesen megsérült, betört a koponyája, agyzúzódása lett. Októberben Budán három dohánybolt épületét firkáltákössze alaposan: "Mafia boykott", "ne nézzetek hülyének minket" - írták a falakra. Decemberben borotvával támadtak Zalaegerszegen.

Szó volt a fóliák eltávolításáról

2014 elején a trafikosok a kirakatokat takaró fóliák eltávolításától remélték a támadások visszaszorulását, erre hajlottak a hatóságok is. Közben próbáltak felkészülni a támadásokra, erről itt olvashat. A fóliák maradtak, mégis visszaesett a trafikrablások száma az előző évihez képest.

Azért volt néhány emlékezetes: januárban Szombathelyen baltával próbált kirabolni egy dohányboltot egy fiatalember. Szintén az év első hónapjában egy Thököly úti, márciusban egy Pusztaszeri úti dohányboltot akart kifosztani ugyanaz a férfi, és gázriasztó fegyverrel fenyegetőzött. Zalában egész rablóbanda specializálódott erre a típusú rablásra.

Csavarhúzó, bomba, kés

Apa és fia több trafikot is meglátogatott felfegyverkezve: februárban egy XXI. kerületi, márciusban egy XX. kerületi, egy Ferenc körúti, végül ismét egy XXI. kerületi üzletet. Márciusban Csepelen is a bevétel bánta a rabló látogatását.

Áprilisban Kaposváron késsel rabolták ki az Ady Endre utcai dohányboltot. Novemberben egy székesfehérvári dohányboltban bombával fenyegetőzött egy rabló. Decemberben Újpesten is dohányboltban járt egy rabló, de rögtön fel is adta magát. A XXI. kerületben csavarhúzóva lfenyegetőztek.

Idén januárban egy férfi késsel a kezében, arcát sállal eltakarva ment be egy Zugligeti úti dohányboltba, de nem használta a fegyverét. Ugyanebben a hónapban Szegeden is késsel fenyegette meg az eladót egy rabló, de sérülés szerencsére ott sem történt.