Jövő héten újra itt a nyár

Vágólapra másolva!
Az éjszakák ugyan a jövő héten is hűvösek lesznek - éjszaka fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet -, de nappal visszatér a nyár: jellemzősen 20 Celius-fok várható napközben.
Vágólapra másolva!

A jövő héten is többször lehetnek hűvösek az éjszakák, előfordulhatnak mínuszok, de nappal 20 Celsius-fok is lehet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Sok napsütés várható, de többször lehetnek záporok, helyenként zivatarok, s sokfelé ismét erős, viharos lesz a szél.

Napsütésből nem lesz hiány

Hétfőn nyugaton több, keleten kevesebb napsütésre lehet számítani, északkeleten, keleten néhol kisebb zápor előfordulhat. Délután az ország északi felén viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között várható, a maximumhőmérséklet 15-19 fok között valószínű.

Kedden a napsütés mellett inkább csak az Északi-középhegység térségében és a Tiszántúlon lehet helyenként zápor, esetleg zivatar. Többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 7 fok között várható, a legmagasabb hőmérséklet általában 13-18 fok között alakul majd.