Megérkezett a hidegfront

nyár, időjárás, meleg idő,
Vágólapra másolva!
A pénteki, 20-25 fokos áprilisi nyár után a szombat már 10-15 Celsius-fokkal hűvösebb időt hozott országszerte.
Vágólapra másolva!

Néhány nap alatt nyárből őszbe fordult az időjárás: a hét közepén még 20-25 fok volt, szombaton 10 fokra csökkent a napközbeni hőmérséklet, miután pénteken este megérkezett egy hidegfront.

Vége az áprilisi nyárnak, "évszakváltó" hidegfront érkezett Forrás: Thinkstock

A hidegfront miatt pénteken este eleredt az eső, és feltámadt a szél is. Szombaton sok helyütt megmaradt a szél, ám csapadékra az előrejelzések szerint nem kell számítani.

Az idei március egyébként minden idők legmelegebbje volt az időjárási feljegyzések 1880-as kezdete óta. A január-márciusi globális átlaghőmérséklet - 13,1 Celsius-fok - szintén rekord magas volt.

Szombaton már csak 10 fok körüli a hőmérséklet Forrás: Origo

Az év első három hónapjában a globális átlaghőmérséklet 0,82 Celsius-fokkal volt magasabb a XX. századi átlagnál. Az 1880-2015 közötti időszakban ez volt a legmelegebb első negyedév a Földön.

A vasárnapi előrejelzés szerint eleinte derült lesz az ég, emellett több-kevesebb napsütés is várható, északkeleten néhol zápor is lehet. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 15 fok között alakul majd vasárnap.