Csak tologatják a felcsúti bejelentést

Mészáros Lőrinc avatás Foglalkozás Közéleti személyiség foglalkozása KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ polgármester politikus SZEMÉLY traktor ÜNNEP Alcsútdoboz, 2014. november 18.
Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölg
Alcsútdoboz, 2014. november 18. Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A harmadik ügyészség dobja vissza vagy adja tovább a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatára vonatkozó bejelentést. A köztévé híradósát megütötték, Bencsik András pedig úgy látja, az emberek csalódtak a Fideszben. Ez történt a héten.
Vágólapra másolva!

A héten megtámadták a közszolgálati hírcsatorna műsorvezetőjét, Borsa Miklóst. Az Origo értesülése szerint a híradóst Balatonfüreden verték meg április 11-én, és a veszprémi kórházban látták el zúzódásos sérüléseit. A köztelevízió is beszámolt az esetről. Adásukban elhangzott, hogy a támadók megkérdezték Borsa Miklóstól, ő mondja-e a híreket, majd rárontottak, ütötték, és közben azt ordították neki: "Most hazudj!"

Megvédik Brüsszeltől

Újabb rezsicsökkentés lehetőségéről beszélt csütörtökön Lázár János, aki az Első Nemzeti Közműszolgáltatóban látja a közüzemi díjak csökkentésének zálogát.

Újabb rezsicsökkentés lehetőségéről beszélt Lázár János Forrás: MTI/Kovács Attila

A Miniszterelnökség vezetője szerint ezt a vívmányt meg kell védeni az Európai Bizottságtól, a brüsszeli testület szerint ugyanis ellentétes az uniós joggal az eddigi 25-30 százalékos magyarországi rezsicsökkentés.

Labdáznak a bejelentéssel

Már a harmadik ügyészi szerv dobja vissza, illetve tolja át máshova a bejelentést, amely alapján vizsgálhatnák a gázszerelőből lett milliárdos vállalkozó, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatainak ellentmondásait, hiányosságait.

A harmadik ügyészség küldte tovább vagy utasította vissza a Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatának hiányosságaira figyelmeztető bejelentést Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Van, ahol hatáskör, illetve illetékesség hiányára hivatkoztak, máshol kiderült, hogy egy ügyészségi dolgozó Orbán Viktor barátjának rokona.

Belvárosi ingatlanok, újratöltve

A Fővárosi Főügyészség viszont nem habozott: hatályon kívül helyezte a rendőrség korábbi elutasító határozatát, és nyomozást rendelt el a belvárosi ingatlanértékesítések ügyében Juhász Péter, az Együtt képviselőjének feljelentése alapján. A nyomozás június végéig tart majd.

Az ötödik kerületi polgármesteri hivatal állítólag nem tud az újabb nyomozásról Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A Belváros-Lipótváros Önkormányzata állítólag semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott sem a Fővárosi Főügyészségtől, sem más illetékes hatóságtól az ügyben.

Egymillió betegadat

Csaknem egymillió kórházi beteg adatai kerültek fel az internetre. Az ilyen adatokat kezelő cég oldaláról bárki elérhette az adatokat, így a munkaadók megtudhatták, hogy az alkalmazottaik voltak-e kórházban, és ha igen, akkor miért - derült ki a TV2 Tények című hírműsorából. Egy, az arcát nem vállaló férfi a riportban azt mondta, hogy a cég honlapjáról a munkaadók megtudhatják, alkalmazottaik milyen betegségekkel keresték föl a kórházakat.

Ezért nem lehet Békemenet

Bencsik András szerint az emberek csalódtak a Fideszben. A Demokrata főszerkesztője szerint nem az iránnyal, hanem a stílussal van a baj. Úgy véli, ezért veszített a kormánypárt a tapolcai választáson.

Bencsik szerint egyhamar nem lesz újabb Békemenet, az emberek csalódtak a Fideszben Fotó: Mudra László - Origo

Bencsik András szerint ma azért nem lehetne Békemenetet szervezni, mert a menetelők vagy áthúznának a Jobbikhoz, vagy otthon maradnának.