Minden változik a Széll Kálmán téren

TOP Moszkva tér Széll Kálmán Tér Moszkva tér Széll Kálmán Tér Moszkva tér újjáépítése
Moszkva tér újjáépítése
Vágólapra másolva!
Észnél kell legyenek a közlekedők, ismét változik a táncrend a Széll Kálmán téren. A hétvégétől buszmegállók és gyalogos útvonalak kerülnek új helyre, több útpálya forgalmát is elterelik.
Vágólapra másolva!

Alaposan megkavarhatja a közlekedést, hogy újabb változások várhatóak a Széll Kálmán téren. Összefoglalónkból kiderül, mit és hol érdemes keresni majd az átépítés miatt feltúrt, lekordonozott tér környékén

Kalandtúra a Kalefen

Szombattól építési munkák miatt változik a gyalogosok útvonala a 61-es villamos ideiglenes Káplár utcai megállójától a metró és a 4-6-os pótló buszok állomása felé.

Erre kerülhetnek a járókelők a Széll Kálmán téren Forrás: Márki Zsolt (Bkk)

Sokak számára rossz hír viszont, hogy zárva marad a Margit körutat a buszmegállók irányából keresztező zebra, átkelni csak a Dékán utcánál lehet. A BKK által javasolt útvonalakat a fenti térképen nézhetik meg, a járókelőket információs táblák is segítik majd az eligazodásban.

Régi-új utakon

Az autósoknak is fel kell készülniük: több forgalmi sávot módosítanak majd a hétvégétől a tér környezetében.

2016 tavaszáig forgalmi változások sorára számíthatunk - a terv szerint ekkor fejezik be a Széll Kálmán tér átépítését Fotó: Polyak Attila - Origo

A Margit körút Széna téri szakaszán a korábban 2x2 sávos útpálya visszakerül eredeti helyére, de a Széna tér felé csak a jobb oldali sávon lehet majd haladni – a bal oldali sávon pedig Csalogány utca forgalmát vezetik el, a Széll Kálmán tér irányába. Újra megnyitják ugyanakkor az Ostrom utca helyi szakaszát.

Két sáv elkészült

Elkészült a Margit körutat a Krisztina körúttal összekötő két sávos útpálya, a forgalmat szombat éjjel terelik át ide a korábbi ideiglenes útvonalról.

Régi és új forgalmi sávok, áthelyezett buszmegállók a tér környékén Forrás: Márki Zsolt (Bkk)

Módosul a Szilágyi Erzsébet fasor Széll Kálmán téri csomópontjának ideiglenes forgalmi rendje is: a fasorból a Krisztina körútra jobbra kanyarodók két sávot kapnak majd jelzőlámpa nélkül, a tér felé egyenesen haladóknak pedig egy sáv jut, jelzőlámpás szabályozással.

Ideiglenes visszahelyezés

A fenti változások kihatnak a buszok közlekedésére is. Vasárnaptól az 5-ös, a 91-es, a 116-os, a 956-os, a 960-as és a 990-es autóbusz Déli pályaudvar irányú megállóhelyét ideiglenesen visszahelyezik korábbi helyére, a Krisztina körútra a Csaba utca kereszteződése elé, és újra megáll itt a 39-es és a 102-es busz is.

Reped a plafon

A hétvégi forgalmat várhatóan az sem könnyíti meg, hogy ismét nem jár a a HÉV a Batthyány tér és a Margit híd budai hídfő között, mivel omlik az alagút mennyezete, vakolatdarabok hullanak a plafonról. Ráadásul, szombaton és vasárnap pótlóbuszok járnak majd a 4-6-os villamosok teljes vonalán is.