Elfújta a szél a Debreceni Repteret

Debrecen, 2015. április 1.
A tócóskerti lakótelep a homokviharban Debrecenben 2015. április 1-jén. Kilenc megyére és a fővárosra másodfokú, nyolc megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.
MTI Fotó:
Debrecen, 2015. április 1. A tócóskerti lakótelep a homokviharban Debrecenben 2015. április 1-jén. Kilenc megyére és a fővárosra másodfokú, nyolc megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Nem tudott leszállni a Debreceni Repülőtéren a szerda délben érkező eindhoveni gép, a Londonba induló pedig felszállni a nagy szél miatt. A megye közútjain sem sokkal jobb a helyzet, az M35-ös autópályát alig lehetett látni a homokvihartól.
Vágólapra másolva!

Komoly gondokat okoz az erős szél Hajdú-Bihar Megyében. Szerda délelőtt két repülőgép menetrendjét is módosítani kellett.

A hollandiai Eindhovenből érkező gépnek van 11 óra 50 perckor kellett volna leszállnia a debreceni repülőtérre, de a forgalomirányítók nem javasolták a kapitánynak a landolást. A gép egy ideig a levegőben körözött, de később Budapestre irányították, ott landolt. Egy másik gép Londonba indult volna, de nem engedték felszállni – írja a Dehír.

Gondok vannak az utakon is

A megyei rendőrség kora délután adott ki egy közleményt, amelyben az időjárási veszélyekre figyelmeztetnek. Azt írják, hogy a megye útjain sok helyen nagyon erős szél fúj.

Homokvihar Debrecennél Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Néhol alig látni a portól, ráadásul így vezetni is nehezebb, mert az erős oldalszél dobálhatja a járműveket.

Egy kamion a homokviharban az M35-ös autópályán, Debrecen közelében Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt