Nyárig nyomoznának a Rác fürdőnél

rác fürdő madártávlat drón
Vágólapra másolva!
Nyárig nyomoznának a Rác fürdőnél.   
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség közölte, hogy folytatódhat a Rác fürdő fejlesztéséhez igényelt állami hitelek ügyében zajló nyomozás - írja a Magyar Nemzet keddi számában.

A lap írása szerint a büntetőeljárás határidejének meghosszabbítása folyamatban van, az ügyészi döntéssel a BRFK június 30-ig nyomozhat tovább a budai fürdő és a mellé épített hotelberuházáshoz kapcsolódó, az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank Zrt. által megkötött kölcsönügyletekkel összefüggésben.

Csődbe ment

Korábban az Origo is hírt adott róla, hogy a Rác fürdő ügyében tavaly októberben, nem először, nyomozás indult, ekkor a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal feljelentése alapján.

A főváros nem talált üzemeltetőt a csődbe ment fürdőnek Forrás: Origo

A gyanú szerint a Rác fürdő felújítására a Magyar Fejlesztési Bank 2005-ben - a véleményező testületek aggályai ellenére - fedezet nélkül nyújtott több mint hatmilliárd forint hitelt. A pénzt a beruházásra létrehozott, 75 százalékban magántulajdonú Rác Nosztalgia Kft. vette fel, ám az csődbe ment, a főváros pedig nem talált olyan üzemeltetőt, amely vállalta volna a hitel törlesztését.

A kialakult helyzet miatt a felújított fürdő azóta sem működik. A fürdő felújításával kapcsolatban a BRFK-n szintén hűtlen kezelés miatt 2009-ben már indult nyomozás, azt azonban bűncselekmény hiánya miatt megszüntették.