Telefon tapadt az államtitkár arcára

Nagy István, Parlament, telefon
Budapest, 2015. március 30. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára telefonál az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. március 30-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Legyőzte a gravitációt Nagy István telefonja a parlament mai ülésén. A Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a plenáris ülésen vette fel a telefont, de ahelyett, hogy a kezébe fogta volna, a fülén egyensúlyozta a készüléket.
Vágólapra másolva!

Az a fotón nem látszódik, miért nem tudta megfogni a készüléket, de a jelek szerint a politikust ez egyáltalán nem zavarta a beszélgetésben.

Nem zavartatta magát a parlamenti államtitkár Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Emlékezéssel kezdődött az ülés

A parlament mai ülése délután egy órakor kezdődött a közelmúltban elhunyt Molnár Lajos volt szabaddemokrata országgyűlési képviselőre és egészségügyi miniszterre való emlékezéssel.

Már a napirend előtti felszólalásokban is a Quaestor-botrányról volt szó, és ez folytatódik az interpellációkban és az azonnali kérdések órájában is. A képviselők szavaztak arról is, hogy a megszokottnál gyorsabban tárgyalnak és szavaznak a brókerbotrány áldozatait kártalanító kormánypárti javaslatról.

Már holnap szavazhatnak

Ez azt jelenti, hogy Országgyűlés már ma megvitathatja, kedden pedig akár el is fogadhatja a Fidesz–KDNP előterjesztését, amelynek célja, hogy a brókerbotrányban érintett vállalatok cégcsoportjai, valamint mások mellett a vállalatok vezetői, felügyelőbizottsági tagjai és egyes könyvvizsgálói vagyonukkal is felelősséget vállaljanak az okozott károkért.