Mentő érkezett a Tarsoly Csaba ügyét tárgyaló bíróságra

Quaestor, Tarsoly Csaba
Vágólapra másolva!
Több mint öt órája tart Tarsoly Csaba és társai előzetes tárgyalása. A Quaestor-vezér sorsáról elvileg tegnap döntöttek volna, de a védelem új bizonyítékokat kért az ügyészségtől, ezért vasárnapra halasztották a döntést. 
Vágólapra másolva!

Még mindig nem tudni, előzetes letartóztatásba helyezi-e a bíróság Tarsoly Csabát. A tárgyalás első fordulóját tegnap tartották, ma reggel kilenc óta várnak az újságírók a Budai Központi Kerületi Bíróság épülete előtt.

Tarsoly Csaba előzetes tárgyalása tegnap kezdődött a bíróságon Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Egy óra múlva folytatódik

Délután négy órakor az épület előtt megjelent dr. Papp Gábor, Tarsoly Csaba ügyvédje. Újságírói kérdésekre nem akart válaszolni, de annyit elmondott, hogy a tárgyalás egy óra múlva folytatódik. Arra sem adott választ, hogy mikor jár le a 72 óra, amíg a törvény szerint dönteni kell az előzetes letartóztatásról.

Az Origo tudósítója szerint körülbelül egy órája egy mentő érkezett a bíróság hátsó bejáratához, de nem tudni, miért és kiért érkezett. Az épületben több tárgyalást is tartanak ma.

Kitiltották a sajtót az épületből

A sajtómunkatársak elvileg bemehetnének a bíróságra, de az épület őrzését végző, debreceni székhelyű vagyonvédelmi cég munkatársa szerint „a főnök” ezt megtiltotta, mert tegnap "rosszalkodtak" az újságírók a folyosón.

„Pusztuljatok az anyátokba innen!” - kiabálta egy arcát eltakaró férfi, akit a hátsó bejáraton át hoztak ki az épületből.

Az újságírók 9 óra óta várnak a bíróság épülete előtt Forrás: Origo/Horváth Dávid

Tarsoly Csabát csütörtök éjszaka vitték el a rendőrök, ezért a törvény szerint előzetes letartóztatásáról ma éjszakáig mindenképpen dönteni kell. Hivatalosan nem erősítették meg, de a másik két letartóztatott valószínűleg Tarsoly felesége és a cég egyik befektetési tanácsadója.

Hol tart most a Quaestor-ügy?

Sem a rendőrség, sem az ügyészség nem késlekedett az eljárással a Quaestor-ügyben - közölte a Legfőbb Ügyészség. Az ügy károsultjai pénteken fordultak nyílt levélben Polt Péterhez, egyebek mellett azt kérdezték tőle: a jogszabályok adtak-e lehetőséget az ügyészségnek, hogy a Quaestor-vagyon zár alá vételéről már korábban, akár a rendőrségi nyomozástól függetlenül intézkedjen.