Kiderült, mit csinál Vitézy Dávid

Tarlós István és Vitézy Dávid a Fővárosi Önkormányzat közgyűlésén
Vágólapra másolva!
Az országos tömegközlekedési szoftver fejlesztését, a távolsági buszok és a vonatok menetrendjének összehangolását, közös internetes felületen való megjelenítését, az egységes jegyárusítás létrehozását és az utastájékoztatás korszerűsítését tekinti fő feladatának Vitézy Dávid miniszteri biztos.
Vágólapra másolva!

A szakember úgy fogalmazott a Magyar Hírlapnak: „a helyközi, elővárosi országos közlekedésben a MÁV és a Volán-társaságok szolgáltatásainak összehangolását célzó egységes koncepciót" kell megalkotnia. Ez egy új tömegközlekedési rendszer kialakításáról és arról szól, miként lehet versenyképessé, vonzóbbá tenni ezeket a szolgáltatásokat – mondta.

Tarlós István és Vitézy Dávid a Fővárosi Önkormányzat közgyűlésén Forrás: MTI/Földi Imre

Jó úton haladnak

Szavai szerint az országos tömegközlekedés hardverének, az infrastruktúrának és eszközparknak a fejlesztése nagyon jól halad, a tömegközlekedésben azonban nemcsak ez a fontos, hanem az is, hogy a szolgáltatást könnyen igénybe lehessen venni. Ennek a szoftvernek a kimunkálását vállalta a féléves megbízatásának végére - tette hozzá.

Egységesen

Azt is elmondta, hogy az állami társaságok 3200 vasúti és negyvenezer buszjáratot közlekedtetnek naponta. Ezek mind ugyanazt a közszolgáltatási funkciót látják el, ezért a cél az, hogy az utasok a teljes kínálatot egységes szolgáltatásként vehessék igénybe.