Demonstrációt tartottak a Szabadság hídon

Vágólapra másolva!
Demonstrálók lezárták a Szabadság hidat szerda kora délután, a forgalom bő egy óra múlva újraindult - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményéből kiderül: szerda délután 4 órakor 11 személygépkocsi megállt a Szabadság hídon és lezárta az útpálya egy részét. A helyszínen a BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai segítették a forgalmat. A rendőrök felszólították a gépjárművek vezetőit, hogy hagyják el a hidat. Velük szemben szabálysértési eljárást indít a rendőrség.

Így néz ki most a Szabadság híd Forrás: Origo

A HírTv úgy tudja, hogy a Demokratikus Magyarországért Mozgalom tagjai demonstráltak.

Az mno.hu azt írta, hogy a tüntetés szervezője Büki Zoltán, aki decemberben az M1–M7-es autópálya bevezető szakaszára szervezett blokádot. A Szabadság hidat jelképnek tartják, mert szerintük a kormányzat korlátozza az emberek szabadságát azzal, hogy a vasárnapi zárva tartást kiterjeszti a világörökségi területekre.

Egy hete is torlaszoltak

Múlt szerda este a Lánchidat torlaszolták el több autóval demonstrálók. Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság vezetője a helyszínen azt mondta: be nem jelentett demonstrációjukkal "az alkotmányos rend visszaállításáért" és az Alkotmánybíróság függetlenségéért tüntetnek. Azt akarják elérni, hogy hívják vissza a testületből a "pártkatonákat", ennek érdekében a következő hónapokban "még rengeteg ilyen" tüntetést fognak szervezni - mondta. A főváros a Lánchídon tartott be nem jelentett demonstráció miatt feljelentést tett.

"Baloldali provokátorok"

A Fidesz szerint újra baloldali provokátorok forgatják fel a fővárosiak életét. Így reagált a nagyobbik kormánypárt a Szabadság hídon tartott autós demonstrációra. A Fidesz azt írta: "a baloldali provokátorok nem bírnak magukkal", az elmúlt évek sorozatos törvénytelen és erőszakos akciói után újra Budapesten balhéznak.

"A lényeg számukra, hogy káoszt okozzanak, az sem érdekli őket, hogy tízezrek estéjét keserítik meg" - fogalmazott a kormánypárt, kiemelve: sokaknak van elegük az ilyen provokációkból, hiszen senkinek nincs joga ahhoz, hogy mások mindennapjait elrontva próbálja elmondani politikai véleményét.