Orbán: Lehetnek még törvényen kívüli brókercégek

Parragh László; Orbán Viktor; Varga Mihály Budapest, 2015. március 6.
Orbán Viktor miniszterelnök (k), Parragh László, az MKIK elnöke (b) és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdasági évnyitó címmel megrend
Budapest, 2015. március 6. Orbán Viktor miniszterelnök (k), Parragh László, az MKIK elnöke (b) és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdasági évnyitó címmel megrendezett gazdaságpolitikai fórumán a Budapest Kongresszusi Központban 2015. március 6-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Nem lehet kizárni, hogy vannak még törvényen kívüli, nehéz helyzetben lévő brókercégek Magyarországon, mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén.   
Vágólapra másolva!

A kormány mindent megtesz, hogy ha kell, akár törvénymódosítással megerősítse a pénzügyi felügyelet jogosítványait - tette hozzá a kormányfő a gazdasági évnyitó című gazdaságpolitikai fórumon. A bankrendszer után a brókervilágban is igyekszünk olyan helyzetet teremteni, hogy ilyen állapot még egyszer ne álljon elő, mondta a Buda-Cash-ügyre utalva.

Parragh László, az MKIK elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök, és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági évnyitó című rendezvényén Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Négy embert őrizetbe vettek

A rendőrség négy embert őrizetbe vett a Magyar Nemzeti Bank feljelentése után. A Nemzeti Nyomozó Iroda még csütörtökön nyomozást rendelt el sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozók az őrizetbe véte előtt házkutatást tartottak és iratokat foglaltak le.

Feljelentés, teljes kárpótlás

Az MSZP ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Buda-Cash-ügyben bűnpártolás, hivatali hatalommal való visszaélés és vesztegetés elfogadása miatt. Lukács Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke egy budapesti DRB-bankfiók előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón azzal indokolt: ki kell derülnie, hogy az ügyben milyen szerepe van a Fidesznek, az államigazgatási és a kormányzati szerveknek.

A Jobbik azonnali, teljes kárpótlást követelt a Buda-Cash ügyben kárt szenvedett közfeladatot ellátó szervezeteknek. Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője azt kérte, a kormány ugyanazzal a lendülettel kárpótolja az érintetteket, ahogy a Széchenyi Bank esetében, ahol év elején mintegy hatmilliárd forintot csoportosított át a betétesek kifizetésére.