A bukott államtitkár nem volt téma a közszolgálati tévé fél nyolcas híradójában

Vágólapra másolva!
A közszolgálati tévé fél nyolcas híradójában, szerda este nem számított hírnek Patyi Gergely államtitkár lemondása. A március 15-től egy teljes hírcsatornát készítő hírcsapat szerint ez az információ vagy nem hír a tévéműsorban, vagy szűk másfél óra alatt egyik híradó szerkesztő sem tudott megírni két mondatot a műsorvezető súgógépére.  
Vágólapra másolva!

Az Origo elsőként számolt be arról, hogy Patyi Gergely az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának egy ismerőse kapta feladatul a Végrehajtói Kamara átvilágítását. Egy 5,6 millió forintos megbízásról volt szó, ami lényegesen nagyobb összeg, mint a kérdéses cég eddigi bevételei. Kedden szerződést bontott a minisztérium a céggel, Patyi Gergely államtitkár pedig szerda este benyújtotta lemondását. Az államtitkár többek között a személyét ért, szerinte megalapozatlan és méltatlan támadásokra hivatkozva távozik. Az ügyet az Origo indította el még hétfőn.

Az államtitkár távozásáról szóló hírt az MTI 18:15-kor adta ki. Ezt követően a 19:30-kor kezdődő Híradó kezdetéig az Origo gyors sajtószemléje alapján az alábbi oldalak számára volt hírértékű az államtitkár bukása.

18:41 - Magyar Hírlap - Benyújtotta lemondását Patyi Gergely, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán.

18:41 - Hirado.hu - Lemondott Patyi Gergely IM-államtitkár A hír láthatóan ott volt a közszolgálati híradó szerkesztőségében de valamiért nem került adásba.

18:43 - Zalai Hírlap - Lemondott Patyi Gergely IM-államtitkár

18:50 - Hír24 - Méltatlan támadások miatt távozik egy államtitkár