Hatalmas füstfelhő az Élessarok felett

Budapest, Jászberényi út, vashulladék-újrahasznosító telephely, tűz, tűzoltás
Vágólapra másolva!
Csaknem 200 tonnányi fémhulladék gyulladt ki kedden kora délután Budapesten, a Jászberényi úton, az Élessaroknál. A hatalmas füstöt kilométerekről is látni. Egy buszt akartak szétvágni, ez okozhatta a tüzet. A füstről képet küldő olvasónkat 10.000 forintos ClickShop-kedvezménykuponnal jutalmazzuk.
Vágólapra másolva!

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az Origónak azt mondta, hogy a tűz egy vállalkozás telephelyén keletkezett. Az alábbi fotót olvasónk küldte a mindent elborító füstről.

Gomolyog a füst az Élessaroknál Forrás: Máthé Károly

Az égő hulladék között autóroncsok, használt háztartási gépek és gumiabroncsok is vannak. A katasztrófavédelem mobil laborja jelenleg is méri, hogy került-e a megengedettnél több veszélyes anyag a levegőbe.

Munkában a tűzoltók Fotó: Polyák Attila - Origo

Az Origónak Csermák Pál a vállakozás ügyvezetője azt mondta, hogy a telephelyen egy régi buszt akartak lángvágóval szétbontani, közben csaptak fel a lángok, amelyek percek alatt továbbterjedtek.

A munkások is próbálták eloltani a tüzet, azonban nem bírtak a lángokkal, de a tűzoltók gyorsan a helyszínre értek. Mivel újrahasznosítható hulladék gyulladt ki, az anyagi kár nem komoly - mondta a cégvezető.

Emelőkosárból is dolgoztak Fotó: Polyák Attila - Origo

A tüzet nyolc autóval harminc tűzoltó oltotta.

Küldjön Ön is fotót vagy videót a szerkesztőségünkbe! Ha a felvételeit felhasználjuk, akkor 10.000 forintos ClickShop kedvezménykuponnal ajándékozzuk meg. További részleteket itt olvashat!