Rákay Philip úgy megy a köztévétől, hogy marad

Rákay Philip Budapest, 2014. december 8.
Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese, a zsűri elnöke az Eurovíziós Dalfesztivál magyar előválogató show-ja, A Dal 2015 első tíz elődöntős produkciójának bemutatóján a budapesti Akvárium Klub
Budapest, 2014. december 8. Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese, a zsűri elnöke az Eurovíziós Dalfesztivál magyar előválogató show-ja, A Dal 2015 első tíz elődöntős produkciójának bemutatóján a budapesti Akvárium Klubban 2014. december 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Új kihívásokat keresve megválik az MTV vezérigazgató-helyettesi posztjától Rákay Philip, de műsorvezetőként képernyőn marad.
Vágólapra másolva!

Négy és fél év után távozik a közmédiából Rákay Kálmán, azaz Philip, aki 2011 januárjában előbb az m1, majd az m2 intendáns-programigazgatójaként, később az MTV Zrt. vezérigazgató-helyetteseként az m1 és az m2 műsorstruktúrájának megújításán dolgozott.

Rákay Philip még zsűrielnök is volt az MTV saját műsorában, a Dalban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Rákay a Híradó.hu-nak nyilatkozva azzal indokolta távozását, hogy "minden kreatív ember életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, szüksége van szakmai levegőváltozásra, mert új ötletek megvalósítása, új feladatok és más izgalmas területek várják".

Teljesen azonban nem búcsúzik Rákay Philip a közmédiától, ugyanis műsorvezetőként és kreatív producerként folytatja a rendszerváltoztatás történetét feldolgozó, tavaly januárjában indított „történelmi talk show-t", a Szabadság tér '89-et.

Új kihívásokat keresett az MTV vezérigazgató-helyettese Fotó: Origo

A hírről beszámoló Híradó.hu megjegyezte: emellett nevéhez fűződik a Maradj talpon!, a Gasztroangyal, a Szálka, a Magyarország, szeretlek!, a Fábry, a Virtuózok vagy épp A Dal című műsorok elindítása, valamint az m2 gyerekcsatornává alakítása.

Az Origo egyelőre nem tudta elérni a köztévés karrierje előtt zenetévéknél dolgozó, de a Fidesz-nagygyűlések konferansziéjaként is ismert Rákay Philipet, akinek szállóigévé vált a 2002-es tömegbecslése a Kossuth téren összegyűlt Fidesz-szimpatizánsokról, miszerint „kétmillióan vagyunk".