Balog Zoltán: ma is szükség van a demokrácia népszerűsítésére

Vágólapra másolva!
Ma is szükség van a demokrácia népszerűsítésére - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, a Hanns Seidel Alapítvány budapesti irodája megnyitásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, az alapítvány politikai képzésben végzett tevékenységét méltatva.
Vágólapra másolva!

A miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke úgy fogalmazott: miközben a magyarországi rendszerváltáskor hozott döntések alapkövein - a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok és az európai integráció - nem kívánnak változtatni, mégis "újra és újra beszélnünk kell arról, hogy ezeken a kereteken belül milyen is az a politika és milyen az az élet, amely leginkább megfelel Európa népeinek".

Szerinte az alapítvány munkájában a tradíció és az innováció olyan módon fonódik össze, ami példaértékű a magyaroknak. Balog Zoltán méltatta az alapítványnak a demokratikus átmenet során és az azóta eltelt években a politikai képzésben, az önkormányzati szervek erősítésében és a belügyi szervek képzésében végzett tevékenységét.