Újabb rovatvezető hagyta ott Simicskát

Magyar Nemzet
a Magyar Nemzet szerkesztősége 2015.02.06.
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet gazdasági rovatának a vezetője beadta a felmondását. Csütörtökön a Class FM hírigazgatója hagyta ott a Simicska Lajos médiabirodalmát, mivel nem értett egyet a nagyvállalkozó Orbán Viktorra vonatkozó megjegyzéséivel. A héten a Hír Televízió Célpont című műsorának a stábja is felmondott.
Vágólapra másolva!

A jobboldali napilaptól Nánási Tamás, a gazdaság rovat vezetője is távozik – értesült a pestisracok.hu. Nánási Tamás ezt megerősítette, ugyanakkor leszögezte, felmondása semmilyen összefüggésben nem áll Simicska Lajossal és a február 6-i, majd az azt követő eseményekkel.

Nánási Tamás 2005-től vezette a Magyar Nemzet gazdasági rovatát, a napilapnál korábban aranytollal díjazták munkáját, és a Hír Televízió Lapzárta című műsorában is többször szerepelt.

Korábban Villányi Károly, a belpolitikai rovat vezetője is beadta a felmondását.

Sokan hagyták ott Simicska-médiabirodalmát Fotó: Bielik István - Origo

Felmondássorozat

Mint arról az Origo is beszámolt, távozott a Class FM rádió hírigazgatója, Mezei Zsolt. A vezető azért mondott fel, mert nem tud azonosulni Simicska Lajos korábban tett kijelentéseivel és a kormány ellen kirobbantott médiaháborúval.

Ahogyan arról az Origo is beszámolt, szerdán felmondott a Hír Tv Célpont című, oknyomozó magazinműsorának stábja.

– hangzik el abban a videóban, amit szerdán tettek közzé.

A február 6-i fordulat

Szikszai Péter, a Hír TV médiaigazgatója február 6-án lelkiismereti okokra hivatkozva mondott le, a Simicska-médiabirodalom számos más vezetőjével együtt. Egyes hírek szerint a „lelkiismereti okok” alatt azt kell érteni, hogy a lemondott médiavezetők nem voltak hajlandók a miniszterelnököt kritizáló műsorokat, híreket készíteni.

A témában korábbi, összefoglaló cikkünket, amiben Simicska Lajos „nagyon sokat gecizett”, ide kattintva olvashatja el.