Egy párt már elutasítja az Iszlám Állam elleni harcot

iszlám állam isis
Vágólapra másolva!
A Jobbik határozottan elutasítja a magyar katonai részvételt az Iszlám Állam elleni harcban – jelentette ki Gyöngyösi Márton, a párt frakcióvezető-helyettese.
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki politikus értékelése szerint egy ilyen lépés "ide importálná a terrorizmust", beláthatatlan fenyegetésnek tenné ki Magyarországot.

Az Iszlám Állam ellen magyar katonákat is bevethetnek Forrás: Iszlám Állam

Elítélik a népirtást

Gyöngyösi Márton jelezte: elítélik az Iszlám Állam ámokfutását és a békés lakosság – különösen a keresztények és az iszlám szélsőséges irányzatait elutasító muszlimok – ellen irányuló népirtást.

A politikus arra szólította fel a kormányt, hogy kerüljön minden lépést, ami terror célpontjává teheti Magyarországot. A jobbikos képviselő kérdésre azt is elmondta: semmiféle katonai akciót, fegyverszállítást, kiképzésben betöltött szerepet nem támogatnak, a humanitárius segítésnyújtást azonban igen.

Kiképzőbázisokat őriznének

Ahogy azt korábban megírtuk, a magyar részvételről Orbán Viktor és Szijjártó Péter is beszélt korábban. A katonák valószínűleg kiképzőbázisokat őriznének Kurdisztánban. A döntéshez kétharmados többségre lenne szükség a Parlamentben, előtte pedig a Fidesz-frakciónak is rá kell bólintania.