Simicska gecizése miatt távozik a Class FM hírigazgatója

Vágólapra másolva!
Távozik a Class FM rádió hírigazgatója, Mezei Zsolt. A vezető azért mondott fel, mert nem tud azonosulni Simicska Lajos korábban tett kijelentéseivel és a kormány ellen kirobbantott médiaháborúval. A rádió egyébként a nagyvállalkozó médiabirodalmába tartozik.  
Vágólapra másolva!

A hírigazgató csütörtökön mondott fel, de már korábban, február 6-a után eldöntötte, hogy távozik Simicska Lajos rádiójától – értesült a PestiSrácok.hu. A portál úgy tudja, felmondását azért időzítette mára, mert a rádió előző igazgatója szabadságon volt, és személyesen akarta vele közölni a döntését. Vagyis Mezeit nem a Célpont stábjának felmondása inspirálta. Mezei Zsolt felelt egyébként a leghallgatottabb reggeli rádióműsor, Morning Show műsorsávjában elhangzó hírek szerkesztéséért is.

Viszlát Célpont!

Ahogyan arról az Origo is beszámolt, szerdán felmondott a Hír Tv Célpont című, oknyomozó magazinműsorának stábja.

– hangzik el abban a videóban, amit szerdán tettek közzé.

Simicska Lajos kedden éjszaka telefonon még arról győzködte a Célpont egyik munkatársát, hogy ne álljanak fel, és folytassák a műsor készítését – írta a PestiSrácok.hu. „Ha felálltok, akkor bemegyek és baszd meg megtakarlak” – ezt mondta a vállalkozó. Simicska Lajos az Indexnek pedig azt mondta, hogy „ezek tróger, jellemtelen gecik”.

A médiaháború kezdete

Szikszai Péter, a Hír TV médiaigazgatója február 6-án lelkiismereti okokra hivatkozva mondott le, a Simicska-médiabirodalom számos más vezetőjével együtt. Egyes hírek szerint a "lelkiismereti okok" alatt azt kell érteni, hogy a lemondott médiavezetők nem voltak hajlandók a miniszterelnököt kritizáló műsorokat, híreket készíteni.

Simicska Lajos (jobbról) februárban beindította a médiháborút Fotó: Bielik István - Origo

A háttérben Simicska Lajos és Orbán Viktor hatalmi harca állhat, Simicska szintén "az orbánistákat" okolta a botrányért, a lemondások napján azt mondta, "kirúgok minden orbánistát, aztán kinevezem a helyükre az én embereimet." A miniszterelnökről, illetve Bayer Zsoltról pedig azt mondta,

A témában korábbi, összefoglaló cikkünket, amiben Simicska Lajos "nagyon sokat gecizett", ide kattintva olvashatja el.