Simicska: Bemegyek, és baszd meg, megtakarlak!

Célpont
Vágólapra másolva!
Ezt mondta Simicska Lajos azt követően, hogy megtudta a Hír TV Célpont stábjának felmondási szándékát. Simicska ismét "gecizett" is egy kiadósat.  
Vágólapra másolva!

Simicska Lajos kedden éjszaka telefonon még arról győzködte a Célpont egyik munkatársát, hogy ne álljanak fel, és folytassák a műsor készítését – tudta meg a PestiSrácok.hu. Az üzletember állítólag elismerte, hogy február 5-én este – felmondásuk előtt – valóban azt közölte Liszkay Gáborral, a Magyar Nemzet főszerkesztőjével és a Hír Tv elnökével, illetve Csermely Péter főszerkesztő-helyettessel, hogy fordulatot vár.

Arról is beszélt, hogy valóban van háború közte és a kormánypárt között, és ő fogja megnyerni. Az üzletember végül veréssel fenyegetőzött. – Ha felálltok, akkor bemegyek, és baszd meg, megtakarlak – fakadt ki Simicska Lajos. A beszélgetésről hangfelvétel készült.

"Köszönjük Szikszai Péternek, eddig bírtuk. Szerintünk Orbán nem geci" – hangzik el abban a videóban, amelyet a Hír TV Célpont című riportműsorának stábja tett közzé. A kisfilm elején Losonczi Kata egy szánkóval látható, ezzel is Simicska Lajosra utalnak, aki emlékezetes nyilatkozatait követően elutazott.

Simicska Lajos azt is nyilatkozta egy interjúban, hogy "ezek tróger, jellemtelen gecik" – írja az Index. Simicska szerint a telefonok az elején korrekt, nyugodt hangvételben zajlottak, de a végére elszakadt nála a cérna, és akkor tényleg beszólt a tévésnek, akivel korábban sosem találkozott.

Szikszai Péter, a Hír TV médiaigazgatója február 6-án lelkiismereti okokra hivatkozva mondott le, a Simicska-médiabirodalom számos más vezetőjével együtt. Egyes hírek szerint a "lelkiismereti okok" alatt azt kell érteni, hogy a lemondott médiavezetők nem voltak hajlandók a miniszterelnököt kritizáló műsorokat, híreket készíteni. A háttérben Simicska Lajos és Orbán Viktor hatalmi harca állhat, Simicska szintén "az orbánistákat" okolta a botrányért, a lemondások napján azt mondta, "kirúgok minden orbánistát, aztán kinevezem a helyükre az én embereimet." A miniszterelnökről, illetve Bayer Zsoltról pedig azt mondta, "Bayer Zsolt egy geci. Orbán Viktor is egy geci."

Tíz évig ment

A Célpont című riportműsort tíz évig sugározta a Hír TV, ez idő alatt több közszereplő ellentmondásos ügyeiről készítettek oknyomozó műsorokat, de magához a műsorhoz is több botrány kapcsolódott. 2008-ban a műsor arról számolt be, hogy Veres János pénzügyminiszter kampányfőnöke, Tóth Viktor egy drogdíler segítségével kábítószert készült elrejteni a Hír TV-s riporter, Kisberk Szabolcs autójába. Veres János ezt cáfolta, bár elismerte, hogy egy díler valóban tett nekik egy ilyen ajánlatot, azt nem fogadták el, és egyből feljelentést tettek ellene.

2013-ban a Célpont elsőként közölt rejtett kamerás felvételt a Magyarországi Szcientológiai Egyház központjából, és az egyház eltitkolt bevételeiről is közölt információkat.

Beszólt a kormánynak, utánamentek

A Célpont az utóbbi években főleg azzal kapott nagy nyilvánosságot, hogy a kormány ellen felszólaló személyekről készített kritikus anyagokat. Tavaly év végén azt közölték a kormányellenes tüntetést szervező Várady Zsoltról, hogy "kábítószeres ügyben folyt eljárás az Iwiw alapítója ellen" – vagyis egy alkalommal kis mennyiségű marihuánát találtak nála, amivel nem valósított meg bűncselekményt. Az ügyet a Célpont rendőrségi dokumentumok alapján mutatta be, nem közölték azonban, hogyan jutottak hozzá ezekhez az iratokhoz.

Idén januárban ellenzéki újságok szerkesztőit keresték meg azzal, hogy vállalják, hogy drogtesztnek vetik alá magukat. Februárban Kész Zoltán azóta megválasztott veszprémi képviselőjelölt előéletének néztek utána, neki azt vetették a szemére, hogy korábban írt egy középiskolai angoltankönyvet, amelyben vitatott témákról (halálbüntetés, abortusz, kábítószerek) szóló szövegek is szerepeltek.

Folytatódik a háború

A nol.hu-nak nyilatkozó Simicska Lajos szerint amennyiben a kormány hozzányúl a reklámadóhoz és alacsonyabb kulccsal ugyan, de szétteríti az összes piaci szereplő között, azzal biztosan tovább folytatódik a médiaháború.