Havazásra, erős szélre kell készülnünk

Vágólapra másolva!
A héten folytatódik a télies idő: többször várható havazás, megerősödik a szél, így hófúvás is lehet. Hidegre is készülni kell, több helyen nappal is maradnak a mínuszok - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Az országos, középtávú előrejelzés szerint hétfőn elszórtan várható kisebb havazás, délen és keleten havas eső és eső is, a hóréteg gyarapodása már nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 5 és 0 fok között alakul, az északi havas területeken lehet kissé hidegebb a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet nagyrészt plusz 1-5 fok között valószínű.

A havazásnak a síelni vágyók örülnek a leginkább Forrás: Erbeszkorn Tamás

Kedden borult, párás, és kevésbé felhős helyek egyaránt lesznek, északon, északkeleten van a legkisebb esélye a napsütésnek. A Dél-Alföldön megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, de a kevésbé felhős, havas tájakon mínusz 10 fok is lehet. Nappali mínusz 1 és plusz 5 fok közé melegedhet a levegő.

Megerősödik a szél

Szerdán egyre többfelé várható csapadék. Északnyugaton, nyugaton, illetve az Északi-középhegységben inkább havazás, a közép- és délkeleti országrészben eső, havas eső lesz a jellemző, de hajnalban átmenetileg ónos eső is előfordulhat. Többfelé megerősödik a szél.

A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, hóval borított tájakon mínusz 10 fok is lehet. A nappali maximumok várhatóan mínusz 1 és plusz 6 fok között alakulnak.