Gyűlnek a Demcsák Zsuzsát támogató aláírások

Demcsák Zsuzsa
Vágólapra másolva!
Szombaton indított aláírásgyűjtést a Patent Egyesület a peticiok.com-on, hogy így fejezzék ki szolidaritásukat Demcsák Zsuzsával. A műsorvezető volt férjét a héten mentette fel a bíróság első fokon, mert nem találták bűnösnek sem rongálásban, sem lopásban, sem súlyos testi sértésben. 
Vágólapra másolva!

Az aláírásgyűjtést kezdeményező Patent Egyesület tagjai felháborodtak az ítélet kapcsán. Szerintük ez újabb felhatalmazást ad a bántalmazóknak, hogy a felelősségre vonás kockázata nélkül továbbra is terrorban tartsák a családtagjaikat, s üzen a kiszolgáltatottaknak, hogy nem számíthatnak állami védelemre a partnerkapcsolati erőszakkal szemben.

Az ítéletből kiderül, hogy a közös háztartásban található tárgyak megrongálása, illetve eltulajdonítása megtörtént, s az is egyértelmű, hogy fizikai erőszakot is elkövetett a vádlott.

Kommentálhatta úgy a történteket, mintha a családon belüli erőszak csak volt felesége kitalációja lenne, sőt még azt is megengedhette magának, hogy diszkréten megfenyegesse exházastársát a gyerekei elperlésével.

Demcsák Zsuzsa Forrás: TV2

Az internetes petíció aláírói amellett, hogy együttérzésükről és szolidaritásukról biztosítják Demcsák Zsuzsát, felszólítják a magyar államot, hogy intézkedjen annak érdekében, hogy a családon belüli erőszak ne csak a szavak, hanem az egyedi döntések szintjén is elítélésre kerüljön!

Fél nap alatt több mint 220 támogató aláírás érkezett a petícióhoz.

Szavazzon!

Ön szerint megütötte férje Demcsák Zsuzsát?