Bajnai Gordon pénzügyeivel foglalkozik a mentelmi bizottság

bajnai gordon, együtt, EP, európai parlamenti választás 2014, illusztráció
Bajnai Gordon a vendéglátók által épített, szélerőműves kutat csodálja. Bajnai Gordon, az Együtt 2014 szövetség vezetője, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, és Teket Melinda választókat látogatnak meg a körzetben, Mesterházy Attila és Egy nappal a 32-es szavazókörzetben megismételt bajai időközi önkormányzati választás előtt. Újságíró: Albert Ákos
Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága elé kerülhet Bajnai Gordon képviselői vagyonbevallási ügye. A Fidesz arra szólítja fel a volt miniszterelnököt, adjon be igazi vagyonnyilatkozatot.
Vágólapra másolva!

A Magyar Hírlap emlékeztet arra, hogy - a már nem képviselő - Bajnai Gordon tavalyi vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel céges osztalékát. Hiányosság még, hogy élettársáról sem tett említést, holott a törvény értelmében a képviselők családtagjai is vagyonbevallásra kötelezettek.

Szankciók

Súlyos szankciói vannak annak, ha egy képviselő vagy családtagja eltitkolja jövedelmét, vagy elmulasztja a vagyonbevallás benyújtását: a képviselő a vagyonbevallás benyújtásáig semmilyen juttatásban nem részesülhet, és ha a képviselőséggel összeférhetetlen helyzetet nem orvosolja, az mandátumvesztéssel jár.

Bajnai Gordon Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Ez a hajó elment

"Ez a hajó Bajnai Gordon esetében elment" – mondta Rubovszky György, a mentelmi bizottság korábbi elnöke, mert az Együtt listájáról a parlamentbe jutott politikus letette ugyan a képviselői esküt, ám mandátumáról hamar lemondott.

Vagyonnyilatkozatot követel a Fidesz

A Fidesz arra szólítja fel Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, adjon be igazi vagyonnyilatkozatot, mert amit benyújtott, arról kiderült, hogy hazugság - mondta Dunai Mónika, a kormánypárti frakció szóvivője.

Miért nem árulja el Bajnai Gordon, hogy miből él? Miért titkolózik? (...) Honnan kaphat olyan pénzeket, amelyeket fél bevallani?" - kérdezte a Fidesz-frakció szóvivője, aki szerint felmerül a gyanú, hogy Bajnai Gordon nem tartotta be a törvényeket vagyonnyilatkozata leadásakor, Dunai Mónika ezért azonnali elszámolásra szólította fel a volt miniszterelnököt.