Kiemelt jelentőséget kapott a Tokaj Kereskedőház

Szőlő szüret
TO GO WITH AFP STORY IN FRENCH BY ZOLTAN SIMON: A local agriculture worker cleans the grape-lines at a vineyard in eastern Hungary's famed Tokaj region, 09 July 2007. Wine producers in several new European Union countries say the bloc's plans to reform the wine sector will come at their expense and could have "dramatic" implications for Central and Eastern Europe. AFP PHOTO/ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a Tokaj Kereskedőház Zrt. telephelyeinek fejlesztésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket.
Vágólapra másolva!

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. telephelyeinek fejlesztésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. A tokaji borvidéken meghatározó súllyal bíró vállalat milliárdos modernizációs fejlesztéseket valósít meg. A hatósági ügyek a Tolcsva, Szegi és Szegilong községek területén megvalósítandó beruházásokkal függenek össze.

Kijelölték a hatóságokat

A kormány rendelete szerint a fejlesztésekkel összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági eljárásokat, amelyek a beruházások megvalósításához és használatbavételéhez szükségesek, abban az esetben is, ha azok más ingatlant is érintenek. A rendelet mellékleteiben a kormány kijelölte az ügyekben eljáró hatóságokat, illetve szakhatóságokat, az ügyek koordinációjára pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat.

A kormányrendelet szerint a beruházásokkal összefüggésben nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni. A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatálybalépéskor folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. A döntés arra irányult, hogy az eljáró hatóságok a közigazgatási engedélyezési ügyeket soron kívül kezeljék.

Elbocsátás is volt

Január 26-án derült ki, hogy elbocsátja 160 dolgozójának egy részét az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. A döntést elsősorban azzal indokolják, hogy javítani kell a cég hatékonyságát, amelyet több komoly fejlesztéssel is fokozni kívánnak. Februártól átalakul a vállalat menedzsmentje is.

Új vezetőség irányítja februártól a kizárólag állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt.-t. – közölte a vállalat. Február 1-jétől Goreczky Gergely eddigi vezérigazgatót Gaálné Király Enikő váltja a tisztségben, aki az elmúlt év szeptemberétől általános vezérigazgató-helyettesként dolgozott a társaságnál.

A Tokaj Kereskedőház Zrt. a Tokaji Borvidék legnagyobb borgazdasága. A cég 70 hektáros saját szőlőterülettel rendelkezik, emellett közel 1100 hektár területről és 2000 kistermelőtől vásárol fel szőlőt.